Kas meestele on vaja nõustamiskeskust? Küsimustik

AuditooriumNo, tsau!

Kevad. Kool. Lõputööd. Ja palju muud. Tegemist on juba neljanda baka-, magistri-, lõputööd kirjutava inimesega sel kevadel, kes minu poole pöördus. Kuulsuste värk, tead. Nali. Ma ei ole kuulus. Ma võin kihla vedada, et meie pisikeses külas, kus ma elan, ei saa me paarikümne majapidamise peale viite maja ka, kus teataks mu nime. Teatakse, et see on see paks mees sealt majast ja see on ka kõik.

Aga mul pole raske aidata inimesi. Eriti, kui mult palutakse teha midagi lihtsat. Ja see siin on kerge. Nimelt teeb üks tudeng enda töö jaoks uuringut meeste seas, et kas sellisel asjal nagu meeste tugikeskus oleks mõtet näiteks veebis või füüsilise kohana, kuhu mehed saaksid toe jaoks pöörduda. Selleks ta tegi küsimustiku ja ma katsun siis siin sellele vastata.

– Kust (baarist, internetist, saunast jms) leiad enamasti abi, kui suhtes esinevad probleemid? Nimeta minimaalselt 3 kohta.

Pff. Esimene küsimus ja ma olen juba ummikus. Kolm kohta. Ma pole kogu oma suhte jooksul otsinud meie suhetele mitte ühtegi vastust. On ka meil tülisid ja arusaamatusi, tüdimust ja talumatust viibida samas toas, kuid ma ei ole kunagi selle pealegi tulnud, et võiks kusagile pöörduda. Me oleme alati lasknud tunnetel natuke jahtuda ja arutleme erimeelsused alati hiljem läbi. Meie suhte eesmärk ei olegi, et me mõtleksime sama moodi. Me oleme siiski kaks täiesti erinevat inimest ja oma mõttemaailmaga. Näiteks mind ei häiri teist rassi inimesed ega homod.

Kui mul esinevad suhtes probleemid, siis ma pöördun Esileedi poole ja kui mina olen talle liiga teinud, siis ma vabandan, kui tema mulle, siis ma vabandan ning me lepime ära.

– Kui suhtes esineb probleeme, siis kelle poole Sa pöörduksid? a) perekond b) sõbrad/tuttavad c) anonüümselt internetikeskkonnas d) professionaalne nõustaja e) raamatud/ajakirjad f) muu, lisa võimalused kommentaar

oot, see vist kordab esimest küsmust. Äkki see ongi jätk esimesele. Aga none of the above.

– Kas oled suhte nimel nõus suuremate erimeelsuste korral pingutama?

Loomulikult. Ma ei usu, et siia vastaks ükski inimene, et ei oleks. Kui vastaks, siis on ta teisest inimesest juba lihtsalt liiga tüdinenud ja nad ei peakski koos olema, või nad peaksid minema teraapiasse. Kuna meie räägime alati kõik probleemid lahti, siis me ei lasegi probleemidel suureks minna.

– Kas suhtes esinevate probleemide korral soovid: a) hoida probleemi endas b) rääkida kaaslasega probleemist c) lõpetada suhe

Oleneb probleemist. Peamiselt me ikka räägime. See aitab. Tülitseme ka. Praegu on päris tülisid vähem, sest Esileedi solvub tihti ja me ei jõuagi tülini, sest enne kui me pärale jõuame, keeldub ta juba minuga rääkimast. Kuna ta on ilmselges unepuuduses, siis ta tõlgendab kõiki mu nalju (mis on tihti suht teravad), kui rünnakut enda vastu ja enne kui ma arugi saada jõuan, on ta alahuul värisemas ja silmad märjad. Siis on mul umbes viie sekundiline armuaeg, kus ma pean kiiresti talle selgeks tegema, et ma tegin nalja. Vahel õnnestub.

– Kas Eesti mehed vajavad tugivõrgustikku?

Võib olla. Ma ei tea. Ma arvan, et on kindlasti inimesi, kes vajavad. Eriti need, kes ei suuda oma partnerile avaneda. Samas kui nad ei avane, ei saa ka keegi teine neid aidata. Minu tööks on aidata suitsetajaid lõksust välja, kuid enne kui ma aidata saan, tuleb tunnistada, et ollakse lõksus, sest kui probleemi pole, ei ole ka midagi lahendada. Pigem oleks külmadele introvertsetele eestlastele tarvis teha koolitus, kuidas enda meeli avada.

– Kas Eesti mehed vajavad nõustamiskeskust (asutus / veebipõhine)? Palun lisa võimalusel kommentaar.

Ma eelmise punkti juures, vist vastasin sellele. Ma ei oska midagi lisada. Ma arvan, et see kahju ei teeks ja enne kui sellist asja ei ole, ei tea me ka selle vajadust. Mehed tavaliselt ei tunnista, et nad millegagi hakkama ei saa ja paljud tõesti pigem lõpetavad suhte, kui räägivad probleemist. Kuid nende puhul ei tea ma ka, kas neid aidata saab.

Kõik vist. Ah jaa. Ma tean, et Esileedi on tõenäoliselt juba selle postituse pooleli jätnud ja on mu kõrva juures tänitamas, sest ma jätsin mulje justkui ta oleks rassist ja homofoob. Mina pole seda öelnud :D. See oli nali kallis, lihtsalt sinu ärritamiseks. Anna andeks. (näe, suhtleme.. vabandasin ja värki).

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…