Terviseblogi: kuidas ma söögitegemist uuesti algusest peale õppima hakkasin

Nonii, kell on üks öösel ja ma siis kirjutan ühe postituse terviseblogisse ka.

See on üks vähene aeg, kui ma saan seda teha, sest Noorsand on nüüd minu kantseldada ja ta tunnetab seda ise ka, kuna tavapärasest enam nõuab ta opa ja nutab valjult, kui ma temata kodust ära lähen. Eks see kaksikute teema ole temaga veel hell. Arvutisse pääsen ma siis, kui Noorsand magab, sest igal muul ajal näeks ta tõsist vaeva, et kas läpaka kaan kinni tõmmata, või vajutada nii palju nuppe korraga alla kui võimalik. Ma ei tea kuhu ta vajutab, aga ta suudab avada selliseid imemenüüsid mu arvutis, mille olemasolust mul varem aimugi polnud. Igatahes hetkel ta magab ja mina kirjutan.

kommidKuidas mul läheb? Selles mõttes läheb mul suurepäraselt, et ma tegelen asjaga. Eile kuulutas üks blogija endale väljakutse Sweet 16, ehk 16 päeva suhkruta ja see on just see, mida ma vajan, kuna mul oleks vaja teha läbi üks suhkruvõõrutuskuur. Muidu läheb seda manti ikka liiga palju.

Teine ja tähtsam asi, mida ma endale teen on see, et ma võtan osa ühest koolitusest (LINK), kus ma õpin tervislikult toituma. See on miski, mida ma just vajan. Ma olen niivõrd pikalt olnud selles ebatervislikus “söö, mida näed” maailmas ja koju koguneb ka aina toit, mida on lihtne valmistada. Tuleks sellest kõigest välja tulla ja hakata avastama maitseid ja muuta viisi, kuidas ma toidust mõtlen. Sellel koolitusel öeldi, et soovituslik oleks päeva jooksul ära süüa 5-7 portsjonit juurvilju. Portsjon on umbes üks klaasitäis. Ma mõtlesin enda koguste peale ja mul on tunne, et mul ei tule päevas ühte portsjoni ka kokku. Põhimõtteliselt ainuke juurvili, mida ma söön, on kartul, mis ei lähe selles arvestuses juurviljana kirja.

media-20151109 (2)Koolitus kestab kümme korda ja iga kord kaks tundi. Esimene tund on teooria pool, kus ta räägib põhjustest, kuidas ja mida. Teine pool aga on praktiline pool, kus viiakse teooria praktikasse, ehk teise tunni jooksul teeme süüa ning siis sööme selle ära ka. Eile tegime kinoasuppi ja see oli täiesti uskumatult hea. Eriti arvestades, mis sinna sisse käis: SELLER. Kui ma peaksin välja tooma ühe toiduaine, mida ma mingil juhul ei sööks, siis see oleks seller. Aga täiesti uskumatu on see, kuidas see supile hoopis juurde andis ja ma tõstsin endale suisa lisa.

Aga ma räägin sellest koolitusest äkki teile ka selle blogi vahendusel ja annan äkki aimu, mida me seal süüagi valmistame. Ma ei saa selle eest raha ja räägin sellest kahel põhjusel- Triin on minu sõber ja ma olen seni koolitusega ka väga rahul. No ja kuna see on kaalublogi, siis kus ma sellest veel räägiks, kui mitte siin. Ja no see kinoa supp oli tõesti üks parimaid, mida ma kunagi söönud olen (mitte, et ma varem kinoa suppi kunagi söönud oleks), seega, teen äkki sellest ka videoretsepti, et soovijad saaksid järgi proovida. Kui on huvi, siis kirjutage kommentaaridesse. Kui on vähemalt 30 huvilist, siis ma luban, et pingutan, et see video ka ära teha.

media-20151109Ka kirjutas mulle üks Kristiine (eeldan, et ta lugeja) ja ütles, et tahab mulle pakki saata. Eks mul oli ikka hea meel ja ta pani mulle teele ühed orgaanilised puuvilja batoonid. Need on vist pigem mõeldud vahepaladena, kuid ma kasutasin neid rohkem magusaisude puhul, sest nad olid kuramuse magusad. Ma ei ole neid kusagil poes näinud, kuid ma ostaks küll, sest üks, milles oli ka kookos sees, oli tõesti hea. Teised olid sellised meh. Praegu, kui ma nüüd teen seda suhkruvõõrutust, oleks need tahvlid head olnud, sest nagu ma aru sain ei olnud sinna ka lisatud rafineeritud suhkurt, millest ma 16 päeva hoidun, aga me oleme Noorsandiga need kahepeale juba kõik nahka pistnud. Õnneks sain veel viimasel hetkel pildi tehtud.

Trennipool on kannatanud kaksikute tulekuga, kuid nüüd hakkab mingi rütm tekkima ja oleks aeg enda sangpomm taas välja otsida, kuna selleks ei pea ma kodust ära minema ja saan seda teha ka näiteks Noorsandi päevase une ajal. Küll peab korvpall vist kannatama, sest see langeb just aega, kui Noorsandil on õhtusöögi, vanni ja une aeg, mis on kõik minu ülesanded.

Ühe korra ma siiski juba pääsesin. Mine tea, äkki pääsen jälle. Erilisi lootusi ei sea. Peab vist ikka näo nukraks tegema, Esileedi kõrvale istuma ja ohkama mitu korda sügavalt. Ja kui ta lõpuks siis küsib, et milles asi, siis ma vaatan talle enda niiskete silmadega otsa ja ütlen, et ei ole midagi, et pere on tähtsam. Ma tunnen teda, ta ei saa mind nii õnnetuks jätta ja küsib veel kord, et ma jagaks enda muret ning ma ütlengi, et ma tunnen, kuidas ma vajan väikest väljundit korvpalli näol, aga pole hullu, ma võin ju oodata ka. See on see koht, kus ma tean, et ta ütleb, et mine, me saame hakkama. Siiamaani on toiminud igatahes 😀
media-20151109 (1)
Nüüd ma küll reetsin enda ära, kuid pole lugu, sest ma suudan nii kurbi silmi teha, et isegi, kui ta teab, et ma manipuleerin, ei saa ta nendele vasika silmadele ei öelda.

Aga ok, kui teil on huvi, et ma jagaksin teiega koolitusel õpitut, siis andke sellega kommentaaris märku. Võib olla nii blogis, kui FBs. Ok tsau! Ma luban, et olen regulaarsem ja postitan igal esmaspäeva öösel. Tsau!

Kommentaarid

“Terviseblogi: kuidas ma söögitegemist uuesti algusest peale õppima hakkasin” on saanud 13 vastust

 1. Kuks ütleb:

  Olen väga tänulik kui jagad koolitusel õpitut 🙂

 2. Helen ütleb:

  MIna küll tahaks seda retsepti! Seller on lemmik niikuinii! Ja pakk kinoad on nõutult kodus ootamas.

 3. Kati ütleb:

  Jõudu ja jätkuvat indu Henry! Mina tahan küll kuulda väga sellest koolitusest ja ma luban, et jagan seda infot oma töökaaslastega, kes on ka väga huvilised kuulama-kaasa tegema (nagunii me loeme üksteisele ette sinu blogisid). Ja palun videoretsepti selle kinoasupi kohta

 4. Kaire ütleb:

  Me üritame ka tervislikumalt toituda.Värske salat prae kōrvale,palju värskeid puu ja -juurvilju .No ega kommidest ka ära ei ütle.Kui küsida ,mida magusat – siis on kohe komm.Ma kirjutan samuti blogi nii ōhtul kui kōik magavad vōi kui pisem teeb lōuna und.Jōudu ja jaksu.Mōnus on alati lugeda sinu postitus.
  Maculagirl. blogspot. com

 5. Kairit ütleb:

  Mina sooviks ka lähemalt kuulda, mida koolitusel õpid ja hea supiretsept kuluks ka ära.

 6. Maren ütleb:

  Kui see supp nüüd ikka nii maitsev oli, siis ma sooviks ka retsepti. Äkki õnnestub salaja oma mehele ka tervislikku toitu sisse sööta. 😀 Ja huviga hakkan nüüd ka su terviseblogi jälgima.

 7. Kristiine ütleb:

  Kuna mina olen see Barebar batoone saatnud Kristiine, siis tean öelda, et Barebar batoone saab Selverist, Statoilist ja kindlasti hortusmedicus.ee E-poest. Läbirääkimised teiste kettidega käimas;-)

 8. Karita ütleb:

  Kuigi huvilisi on nõutust vähem, võiksid siiski supi retsepti jagada 🙂 Kinoa on üks äraütlemata maitsev asi, kuid ei oska sellega just palju peale hakata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

 • Midagi hoopis teistsugust

  Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…