Isa blogi: eile sain mitu korda Esileedi pahameele ohvriks

fd0f155fa785ce36f2-72475279Olin pahameele ära teeninud, sest unustasin oma telefoni pidevalt hääletu peale. Kui ma nägin, et mu telefonis on mitu vastamata kõnet, helistasin tagasi ning sain teada, et minu peale ollakse hirmus kurjad ja kas ma siis ei tea, et aeg on juba sealmaal, et ma pean pidevalt telefonivalves olema.

Sest kuigi tähtaeg on 28 oktoober, siis arst, kes teda läbi vaatas, ütles, et me peame valmis olema, et sünnitus võib toimuda tunduvalt varem, kuna emakapõhja kõrgus (mis iganes see ka tähendab) on juba praegu nii kõrge, mida arst ennustas Esileedile raseduse lõpuks.

Ma arvan, et emakapõhja kõrgus on seotud kuidagi rasedusega ja emakaga

Huupi pakun. Ma arvan, et mida suurem kõrgus, seda suuremad lapsed ja kaksikud tunduvad ka juba oma jagu suured. Kalamehe keeli pannes, siis oma kahekilosed purakad peaksid juba olema küll. Üks päev otsustas üks neist midagi teha, tõenäoliselt keerata ja sellega kogu Esileedi sisikonna ümber enda jala keerata. Nii vähemasti Esileedile tundus, sest sel õhtul kannatas ta tohutute kõrvetiste käes, iiveldas terve õhtu ja mis kõige hullem, sel ööl pidin Noorsandi und valvama mina.

Esileedi on sellega nii harjunud, et ta ei ärka enam Noorsandi läbi une häälitsuste peale ülesgi ja Noorsand on suur unes rääkija. Lisaks ärkab ta öö jooksul paar-kolm korda üles, tuleb istukile ja hakkab kohe midagi seletama. Mul on tunne, et ta lihtsalt ei taipa kohe uinuda, kui ta mingil põhjusel öösel üles ärkab.

Kui Esileedi magab Noorsandi kõrval, siis ei sega mind need häälitsused veeranditki nii nagu siis, kui mina olin seal toas lapsevalves

Iga häälitsus, liigutamine, rääkimata istukile tulemisest ja seletamisest, ajas mu täielikult ärkvele ja mul võttis iga kord oma pool tundi, et adrenaliin alla läheks ja uni taas tuleks. Pean hakkama harjutama, sest kaksikute tulles peangi ju mina Noorsandiga tuba jagama.

Esileedi palus mul ka esmaspäeval välja printida ühe nimekirja, kus on kirjas kõik, mis ta haiglakotti pakkima peab. Ok, homme prindin. Luban. Kui ma seda nimekirja vaatasin, siis ta on ikka väga põhjalik. Ma ei tea, kus ta selle malli võttis, mida kõike kaasa vaja, aga seal oli kirjas kõik. Alates nibusalvist ja lõpetades ühekordsete pükstega.

Siin tekkis mul seda kirjutades küsimus, et mis asjad on ühekordsed püksid?

Kunagi tal olid ühed ühekordsed püksid, kuid seda seepärast, et need olid nii jubedad, et ma keelasin tal neid uuesti jalga panna. Kas ta kavatseb need haiglasse kaasa võtta? Tõenäoliselt mitte ja tegu võib olla näiteks võrkpükstega, mida naised peale sünnitust kannavad. Ma loodan. Isegi need võrkpüksid on kobedamad, kui nood khaki värvi kataloogi püksid. Igaks juhuks otsin need kapisügavusest üles ja peidan kuhugi ära. Kaminasse või kusagile. Mul olid ka kunagi ühed püksid, mida Esileedi vihkas, sest need pidid mu meheau kenasti kõigile vaatamiseks välja tooma. Ma ei tea siiamaani, kuhu need kadusid… Ega ometi?

Üks asi veel, mis tuleb veel enne kaksikuid koju muretseda, on reisivoodi. See on selline väike voodi, mida beebidele reisile kaasa võtta. Ma nüüd ei tea, kui vajalik see minu seletus reisivoodile oli. Esileedi käib siin igast kaksikute foorumis ja teatab mulle aina igast asjadest, mida meil kaksikute puhul tarvis. Ma ei mäleta, kuidas ta põhjendas reisivoodi tarvidust, aga ta oli väga usutav ja ju on meile seda tarvis. Majas, millel on kaks korrust ja maru järsk trepp, on see vist siiski pigem vajalik.

Kuid ma usun, et me oleme valmis

Tahaks lihtsalt, et nad sünniks võimalikult tähtaja lähedale, et haiglas eriti olema ei peaks. Kui kedagi huvitab, siis me planeerime loomulikku sünnitust. Vabas looduses, järve ääres, põdranahal, lõkke ääres. Ma kujutan ette, kuidas mu ema seda lugedes ennast kaameks ehmatab, aga see on meie soov, et laps sünniks otse loodusesse. Ok, nali. Ema, pane suits ära! Tegelikult ma pidasin loomulikku sünnitust silmas selles mõttes, et see toimub ikkagi haiglas arstide järelevalve all, aga kui võimalik, siis ilma keisrita ja epiduraalita. Kuidas reaalsuses läheb, selgub alles kohapeal. Samuti ei ole mina nõus sünnitama minema ilma meie sünnitoetajata. Kes iganes on seda võimalust kasutanud, teab, millest ma räägin. Ta on esmajoones küll toeks sünnitajale, kuid tegelikult tundsin ka mina temast tohutut tuge ja ta muutis kogu selle kogemuse sada korda positiivsemaks, kui see temata olnuks. Soovitan igale mehele, kes on mures, kuidas ta sünnitusel hakkama saab – võtke endale sünnitoetaja. Ma võin teile enda oma soovitada.

Aeg tiksub halastamatult sinnapoole, et kaksikute saabumine ongi muutumas reaalsuseks

Aina enam tuleb päevakorda nime küsimus ja nimi, mis tundus meile nii ilus ja suurepärane osutus juunikuu kõige populaarsemaks tüdruku nimeks. Miks? Miks ei võiks mulle meeldida mingi nimi, mis ei ole populaarne hetkel. Igal juhul tundub, et otsinguga tuleb taas alustada. Samas on vist mõttekam tited ära oodata, eks siis näeb, mis näoga nad on.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…