Isa blogi: mul oli eelmisel nädalal plaanis võita see maja raha lotoga ning ostsin just selleks otstarbeks nelja euro eest pileteid

03c0d54e847b4975fa-70848451
Kuid võta näpust, ei midagi. Ma olen selline lotomängija, kes mängib keskmiselt korra-paar aastas. Ma ei mängi tihti, sest ma alati pettun sügavalt, kui ma kaotan ja ma kaotan pea alati. Kus me nüüd siis elama hakkame?

Mida teha, kui Noorsandil on kõik korteri sahtlid, kapialused, kapid ja nurgatagused läbi uuritud ja selged? Siis tuleb kolida. Just see on meil hetkel mõtteis. Jah, Noorsandile uute avastuste otsimine ei ole tegelikult peamine põhjus uue kodu muretsemisel ja ma kujutan ette juba, kuidas me uues kodus ta magamapanemisel algul vaeva nägema hakkame.

Ta on üliuudishimulik laps. Kui ta näeb toas midagi, mida eile ei olnud, siis on tema püha kohus sellega tutvust teha. Kui magamistoas kummutil on näiteks küüneviil, siis ta ei suuda enne uinuda, kui ta on seda küüneviili eelnevalt korralikult inspekteerinud. See sisaldab nii maitsmist, vastupidavuse testimist toksides sellega Esileedi otsmikku, lennuomaduste uurimist loopides seda voodiotsast voodiotsa ja loomulikult täpsete mõõtude leidmist küüneviili voodi peatsi ja seina vahelistesse piludesse pistes ja siis valju häälega märku andes, et küüneviil kukkus voodi taha.

Kui nüüd ette kujutada, et me kolime uude kohta, kus uus ei ole mitte ainult küüneviil kummutil, vaid absoluutselt kõik laelambist põrandapragudeni, siis kuidas ta suudakski uinuda kohas, mille kõik elemendid on eelnevalt üle kontrollimata. Hetkel käivad erinevad huvilised meie korterit uudistamas ja täna juhtus see Noorsandi une ajal, mistõttu oli Esileedi sunnitud minema sõbranna juurde, et laps seal magama panna. Loomulikult võttis uinumine ilmatuma aja, sest tuba on uus, lõhnad on uued ja milleks magada, kui sa võiksid samal ajal ärkvel olla ja kapijalga lakkuda? Õnneks ta siiski uinus ja seda mitte väsimusest, vaid tuba oli üle vaadatud ning väike puhkus välja teenitud.

Peamine põhjus, miks me uude kohta soovime kolida, on siiski Noorsand. Mitte küll sellepärast, et tal oleks uusi nurki, mida kodus uurida, vaid me sooviksime väikest murulappi, kus Noorsand võiks rahulikult mängimas käia. Varsti on ta suurem ja soovib ringi lipata oma kahel jalal ning kui palju lihtsam oleks temaga värskes õhus aega veeta, kui sa ei pea planeerima kogu välja minemise teemat, vaid sa teed talle ukse lahti ja rehmad käega liivakasti poole ning tunnedki end fantastilise vanemana. Ka korteris elades võiks talle ukse lahti teha ja käega kilomeetri kaugusel asuva liivakasti poole osutada, aga ma kardan et Esileedil on arvatavasti põhimõtted, et aastased lapsed ei tohiks veel kilomeetreid omapäi käia ja sunnib mind mänguplatsile kaasa minema. Seega tulebki iga väljaminemist planeerida ning kahjuks ei juhtu korteris elades väljas käimisi meil nii tihti, kui võiks.

Loomulikult on maja soetamisel ka miinused, sest see koht, mis meil praegu silmis on, asub linnast paar kilomeetrit väljas. See tähendab omakorda seda, et mingil hetkel võib lapsevanem muutuda täiskohaga taksojuhiks, sest kõigeks tuleb minna linna- trennid, kool, lasteaed, poed, klassikaaslased, klassiõhtud, klubid, kainestusmaja. Kõik on linnas. Mitte, et meil seda viimast vaja peaks minema. Lisaks tõusevad ka kulud. Meie praegused talvised kogukulud katavad tulevikus talvisel ajal vaid kütte osa.

Ka on igas kogukonnas üks inimene, kes ei sobi ümbritsevasse keskkonda, kuna arvestab ainult iseendaga. Kindlasti on ka seal miski, mis mind häirima hakkab. Näiteks on seal kindlasti keegi, kes niidab muru ainult poole seitsme ja seitsme vahel hommikul, või on tal koer, kes haugub iga kord, kui ma terrassile lähen, või on ta autol ülitundlik alarm, mis iga liblika tiivaliigutuse peale lõugama hakkab ning ta keeldub ka alarmi korda tegemast, sest see on liiga suur ettevõtmine. Sellist inimest ei pruugi seal olla, kuid ajalugu on näidanud, et alati on üks (äkki näevad teised mind sellisena?)

Kolimine on veel lahtine, sest seda uut kohta, kuhu me sooviksime edasi liikuda, hoitakse meile veel vaid loetud nädalad, enne kui ta üldmüüki läheb. Kui siis keegi soovib seda ise osta ja meil on korter jätkuvalt müümata, siis ei ole midagi teha ja jääme arvatavasti vähemalt esialgu korterisse edasi. Seega meil on praegu põnevad ajad ja loodetavasti läheb kõik nii nagu mul plaanis on.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Mis mind ära päästis?

    Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…