Ebapraktiline mina

Käsilevõtu esimene nädal on nüüd möödas. Kui ma peaksin hindama möödunud nädalat, siis ma paneks hindeks nelja miinusega. Seitsmest päevast viiel paneks viie ja kahel päeval kusagil kolme.

Kes on juba minu uut FB lehte laikinud, see vist juba teab, et ma ostsin endale ühe uue asja. Nimelt ostsin endale uue pulsikella ja mitte selle odavama variandi, vaid selle kuramuse kalli. Siinkohal tahan tänada Esileedit, kes küll ei pooldanud seda ostu ja ei poolda siiani, kuid ta võttis kõiki mu argumente arvesse ja nõustus, et me saame endale seda lubada küll. Turvatool ei jää ka ostmata 🙂 Kui sa ei ole veel mu uut FB lehte laikinud, siis võid seda teha nüüd: https://www.facebook.com/aMidaHenryTeeb

Aga kell on ise suurepärane. Töötab aktiivsusmonitorina, pulsikellana, sisseehitatud gps, mis kaardistab su teekonna meetri täpsusega. Kui ma jään vahel liiga pikaks arvuti taha istuma ja istumine olla üks hullemaid asju, mida sa enda kehale teha võid, siis ta meenutab, et mine liiguta end. Istumine oli algupäraselt puhkamiseks tööst. Nüüdseks veedavad suurem osa inimesi päev otsa istudes. Vaatasin ühte selle teemalist videot ka. Oot, äkki leian. Siin see on:

Kuid sa saad ise endale sättida, kui palju sa päevas liikuda tahaksid, kas ajaliselt, või sammude arvu või kilometraaži näol ning saad terve päeva näha mitu protsenti sinu päevasest aktiivsusest täis on. Kell annab mulle iga tunni tagant vibratsiooniga märku (jah, tal on vibra ka sisse pandud), et sa oled istunud liiga pikalt ja mine käi nüüd natuke ringi.

Need kaks päeva, kui ma paneks enda tegutsemisele hindeks kolme, olid jamad eelkõige seetõttu, et mu päevane aktiivsus ei olnud piisav, sest väljas kõndimas käia ei ole praegu parim aeg. Esileedi itsitaski mu üle, et ma olen hullumeelne, kui sellise libedaga õue lähen, kuna ma olla maailma suurim libiseja ja libisen ka seal, kus libe ei ole. See mulje on talle jäänud seetõttu, et mul olid eelmised jalanõud, mis mulle väga väga meeldisid ja ma kandsin neid kauem, kui tootja seda soovitanud oleks (Crocsi pältud) ning neilt kulus tallalt igasugune muster ja nii kui oli kusagil natuke märjem koht, muutusid need tohutult libedaks. Olen nii mõnegi munaresti sisu pidanud koridoris lapiga ära koristama. Kuid nende tald oli nii pehme, nagu pilve peal kõnniks. Ma oleks endale uued soetanud, kuid neid enam Tartusse vähemasti ei toodud. Tuligi vanadega pikalt läbi ajada.

Kuid seitsmest päevast viiel olen ma ka sangpommihood kenasti ära teinud ja lisaks ka muud jõudu, sest 300 sangpommihoogu võtab mul umbes aega 20 minutit. Kui ma esimesel päeval tegin, siis oli juba poole peal tunne, et käed tahavad otsast kukkuda (jagasin hood 25 korduselistesse seeriatesse) ja raskuseks oli 16 kilone pomm. Paar päeva hiljem muutus see juba lahjemaks ja tõstsin korduste arvu seerias 40 hoole. Nüüd, nädal hiljem teen ma 150 hoogu 16 kilose pommiga, 100 hoogu 24 kilosega ja 50 hoogu 32 kilosega. Näis kas 30 päeva lõpuks jõuan selleni, et teen 200 24kg ja 100 32kg.

Eelmisele postitusele tuli üks kommentaar, et tegelikult mul ju seda kella vaja ei ole ja ma tean, et ei ole. Enamus asju, mis ma ostan, on asjad, ilma milleta ma saaks, sest mul pole neid otseselt vaja, vaid ma ostan asju, mida ma tahan. Hästi ebapraktiline ma tean 🙂

Kuid rääkides füüsilisest aktiivsusest, olen ma siin mõelnud, et peaks äkki vastu võtma mõne füüsilise töö. Läheks näiteks kusagile laotööliseks, kus sa pead tõstma raskeid kaste ja päev otsa ringi tatsama. Olen kunagi koolivaheajal tööd teinud ja mäletan, kuidas prouad mind aina meelitasid, et mind ei tunne varsti enam üldse ära. Ma isegi ei püüdnud tookord alla võtta, see tuli iseenesest, sest seal ei istunud ma ühe koha peal. Miinus pool oleks sellest see, et siis ma peaks kodust palju ära olema ja ma jääks nii paljust Noorsandi elus ilma. Kuidas teie end päeva jooksul teadlikult aktiivsemana hoiate? Pargite auto poest kaugemale? Käite alati treppidest?

Kellast veel rääkides, siis see kell on nii tark, et ta saab aru, kas sa istud, lamad või seisad, mis on täitsa uskumatu.

Aga uueks nädalaks on eesmärk- täita päeva aktiivsus iga päev 100% ja see hiljem ka pildiga ära tõestada. See saab olema päris suur väljakutse, kuna hetkel olen enda aktiivsust monitoorinud kaks päeva. Esimesel päeval saavutasin 49% eesmärgist ja täna suisa 38%. Seega iga päev 100%. See kellaprogramm annab sulle lisaks soovitusi, kuidas see päevane aktiivsus saavutada. Näiteks jookse 50 minutit, või kõnni 2 tundi, või mängi piljardit 7 tundi jne.

Kõik, tsau!

Kommentaarid

“Ebapraktiline mina” on saanud 2 vastust

  1. eriti blond beib ütleb:

    Imelik küsimus vist, aga kust sa tead, et see imekallis imekell ei valeta?
    Mul näiteks on enne iga uue uskumatu asja soetamist mingi ebameeldiv kihk välja uurida vastus küsimustele “kuidas see võimalik on?” ja “kuidas see töötab?” ning tihtipeale jääb lõpuks raha mulle taskusse alles ja vidin ostmata. Näiteks paar nädalat tagasi uurisin ma sinu kalli kella odavama väikevenna hingeelu kohta ja tulemuseks on see, et siiani kõhken, kas sellel ikka on mõtet, sest tegelt oleks mul (orienteerumisharrastuseks) vaja kõigest tavalist gps-ga pulsikella. Võimalus saada sama hinna eest aktiivsusmonitor nö kauba peale on ju ahvatlev küll, aga nii palju kui ma aru saan, siis on need aparaadid ikka üsna ebatäpsed. Kas tõesti saab eristada uneaega ärkvelolekuajast selle järgi, kui palju ma kätt liigutan? Aga kui ma ärkan hommikul ja vahin mitu tundi niisama aknast välja, enne kui ringi rahmeldama kukun? Ja nii edasi. (Ja sellest, kui väheste andmete põhjal pulsikellad kalorikulu arvestavad, ma veel üldse ei räägi siinkohal.) Lisaks on mul varasem kogemus sammulugejaga, mis väitis mulle näiteks, et ma ronisin 5 korruse jagu treppidest üles 10 sammuga, või siis tegin liinibussis sõitmise ajal 500 sammu.
    Lühidalt siis – ma olen väga umbusklik ja alati imestan, kui teised ei ole.

    • henry ütleb:

      Sina küll enda nimele au ei tee, kui sa sinisilmne pole ja kõik puhtsüdamlikult ei usu 🙂

      Enne ostu veetsin ma paar päeva googeldades ja selle toote kohta rohkem infot kogudes. Vaatasin video ülevaateid ja võrdlusi teiste toodetega. Tooteid analüüsisid triatleedid, kes siis selle kella sihtturg on ja nmead on sarnaseid tooteid aastaid tarvitanud ja nende eksperiisi ma usun võin usaldada. Kalorikulu ta tõesti täpselt ei arvuta, kui sa samal ajal pulsivööd ei kanna. Küll saab sisseehitatud 3d güroskoop aru, mida sa hetkel tegemas oled- istud, seisad, jooksed, kõnnid, pikutad. Kuidas ta su unekvaliteeti analüüsib, seda ma ei tea, kuna ei uurinud selle kohta. Aga väga head ja põhjendatud kahtlused! Aitäh!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…