Karud, kajakad…

Teen täna muusikateemalise postituse.

heliMa olen kuid murdnud pead, et miks peaks keegi laulusõnad sellised tegema, millel pole mitte mingisugust tähendust. Seda just ühe kindla laulu tõttu, mida on raadiost juba piisavalt leierdatud, et ta mu jala tatsuma paneks ja mingitel täiesti suvalistel hetkedel uuesti peas oleks. Väga huvitav oleks teada, kuidas aju töötab- miks vahel laul lihtsalt pähe tuleb? Vahel tuleb pähe selline laul, mis on äkki juba kümme aastat sinna peidetud olnud ja ühel hetkel ilmub pinnale. Põnev.

Kuid laul, millest ma räägin on üks eestikeelne laul ja kõla poolest suvine, kuid refrääni üks lause on: “Karu, kajakas, päiksekreem..”. Kuid ja kuid olin ma hädas ja ei suutnud aru saada, et mis kirevase päralt nad sellised sõnad laulule panid. Kas karu on mõni släng, et “õu, ma lähen karuga randa kajakaid toitma” ja see karu tähendab näiteks keskmisest turskemat ja karvasemat meest. Selle definitsiooni järgi olen mina ka karu. Ma ei tea, kas ma olen keskmisest karvasem, kuid kindlasti mitte siledam.

Alles paar nädalat tagasi viis mind kuid kestnud uudishimu arvuti taha, et jõuda tõele jälile, et kas see laul on meist- karudest? Loomulikult ei olnud ja sõnad on hoopis “Naerukajakad, päiksekreem…”. Panen loo siia ka, kes seda lugu ei tea.

Hetkel panengi playlisti kokku, et trenn hoogsamalt läheks. Mina vajan pingutust nõudva trenni ajal (selline, mida ma omapäi teen) muusikat, kui mingil hetkel tüdimus peale tuleb. Kui väsimushetkel, kui peas hakkavad liikuma lõpetamise mõtted, tuleb peale ikka õige lugu, siis tunned, et ei tea kust, on siuke pauer, nagu oleks just alustanud. On mingid laulud, mida kuulates tunnen alati, et siit tuleb kohe mingi ekstra käik peale. Nende eeldus on tavaliselt korralik bass ja selline rütm, mis tekitab tahtmise kohe tõsta kas raskemat asja või tõsta tempot. Üks neist, mis hiljuti mu playlisti koha leidis on see:

Minu teine pauerlugu, mis alati väiekse adrenaliinilaksu annab:

https://www.youtube.com/watch?v=rL7qUZQeOto

Kuid enamus muusikast playlistis ei ole rokilikud ega räppmuusika, vaid selline muusika, mis mul tuju heaks teeb. Muusika, mille kuulamist ma ei tunnistaks püssitoru ees ka :). Ma ju olin suure osa gümnaasiumi ajast suur Nirvana ja Wu-Tang Clani “fänn” ja ma nägin väga palju vaeva, et see muusika mulle meeldima hakkaks. Sest kõikidele mu ümber tundusid need meeldivat. Õppisin pea kõik nende lood pähe, käisin väljaveninud kampsuniga, aga võta näpuks, õhtul läksin koju ja laulsin heledal häälel Backstreet Boysi ja N-Synci kaasa. Enne loomulikult veendusin, et kedagi kuuldekauguses pole. Paar Nirvana lugu hakkas täitsa meeldima ka, kuid ma ei kuulaks seda muusikat vabal ajal ja see ei oleks ka minu trennimuusika.

Minu trennimmusika playlistis on peamiselt hoogne popmuusika, mis tuju üleval hoiab. Lisangi siia mõned, mis hetkel seal on. Ma püüan uuendada seda ikka mingi aja tagant ja lisangi hetkel aktuaalsemad. Aktuaalsemad ei tähenda, et lood on uued. Aktuaalsemad selles mõttes, et lood, mis mulle hetkel meeldivad. See on siis väike valik, et anda ülevaade, mis täna 26. novembril mul trennis abiks on.

https://www.youtube.com/watch?v=l8EhCJFkZi4

Kuna mina saan uusi lugusid, mis mulle meeldivad, täiesti kogemata- komistan mõnele heale laulule otsa, või teevad raadiojaamad ajupesu ning kordavad ühte ja sama nõmedat laulu seni, kuni see sulle meeldima hakkab, siis ma oleksin väga tänulik, et kui sinu maitse on sarnane (sa ei vihanud minu valikut), siis anna mulle soovitusi mõnele laulule, mida ma võiksin playlisti lisada. Oleksin sulle väga tänulik. Samuti, kas sul on oma powerlugu/lood? Jaga neid ka, äkki saan endale ka uue lemmiku.

Kunagi teen äkki ühe muusika postituse veel, et jagada enda kõigi aegade youtube lemmiklugusid. Enamus neist aeglased ja trennimuusikaks ei kõlba. Mulle vähemalt mitte. Muide, kõiki lugusid, mida ma jagan, PEAB kuulama kõrvaklappidega, et nende tõelist võlu hoomata :). Jään ootama häid soovitusi. Kui vähegi viitsid, siis kirjuta siia kommentaaridesse, saavad teised ka osa. Facebookist, kuhu tavaliselt enamus kommentaare jõuab, paljud neid leia. Aga ok, tsau!

Kommentaarid

“Karud, kajakad…” on saanud 2 vastust

 1. tafkav ütleb:

  Queen “Don’t stop me now” – absoluutne heatujulugu. Ja kui väga vaja tuju parandada, siis see versioon (peab vaatama, mitte ainult kuulama): https://www.youtube.com/watch?v=bkzsoJf-UsA

  Noorkotkale (paar kuud vanem kui teieperelaps) meeldib vägaväga Ewert and the Two Dragons (söömise ajal näidatakse nõudlikult muusikamängijale ja enne ei lähe ükski suutäis, kui plaat ei mängi). 🙂

  • henry ütleb:

   See on tõesti heatujulaul 🙂

   Meie poiss ei ole veel muusikast vist väga sotti saanud, kuigi ükskord võis peaaegu järeldada, et on Dagö fänn, sest kiigutas end väga entusiastlikult laulu ajal kaasa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…