Auhinnaring ka minu lehel

Liebster AwardEi, sina ei saa auhinda, mina sain. Sain auhinnaks selle, et ma pean vastama viiele küsimusele ja siis järgmiselt blogijalt viis küsimust küsima. Täpsemalt on tegu sellise postituste sarjaga, kus iga blogija tõstab esile mõne tähelepanuväärse blogija, kes peab vastama viiele küsimusele. Minule esitas viis küsimust Heidi. Aitäh tunnustuse eest!

1. Kui saaksid mõne tuntud inimesega koos trenni teha, siis kellega ja mis trenni? Põhjenda!

Tegelikult olen ma korduvalt ühe kuulsa inimesega koos trenni teinud. CrossFitis käies ei olnud harv juhus, kui ma presidendiprouaga kõrvuti kangi rebisin ja trenni lõpus patsi lõin. Kuid, kui ma saaks valida ükskõik, mis kuulsa inimese, siis ma valiksin kellegi, keda ma tahaksin lihtsalt kohata ja juttu ajada. Ma valiksin äkki Putini, et küsida talt küsimus, mis mul juba pikalt meelel olnud: “WTF Putin?”. Trenniks võiks olla Judo maadlus. Olen isegi seal lapsepõlves käinud ja vaevalt pisike Putin mind liigutadagi jõuaks. WIN!

2. Millist spordiala sa mitte kunagi ei tahaks/julgeks proovida ja miks?

Ma just täna vaatasin videot sellisest üritusest USAs nagu Tough Mudder 2014. Lisan siia lingi videole ka. Eestis on selle analoog igal aastal korraldatav Kõva Mehe jooks. Ma olen alati mõelnud, et kui lahe oleks sellisest asjast osa võtta. Kuid selles ürituses on üks osa, mis ei ole mulle kuidagi mokka mööda. See on kitsast tunnelist läbi pugemine… Mul on mingi klaustrofoobia vorm, sest ma ei kannata väga kitsaid kohti. Kui ma olen hästi kitsas kohas, siis peavad mu käed olema pidevalt silmade juures. Ära küsi, miks. Lihtsalt peavad. Kuid seal torus pead sa ju roomama ja ma ei saa käsi silmade ees hoida. Igal juhul on see selline üritus, millest ma tahaksin väga osa võtta, kuid tõenäoliselt mitte kunagi võtta ei suuda. Kuid äkki oleks see just vastupidi hea väljakutse ja asi milleks treenida. Mitte selle aasta oma, sest see on juba juulis. Kuid järgmise aasta Kõva Mehe jooks… Kui minuga ühineks näiteks kaheksa inimest, kes ütlevad mulle, et Henry- järgmisel aastal võtame koos sellest osa, siis me võtame järgmisel aastal koos sellest osa. Seega, kui annad endale oma sõna ja teed eesmärgi, et järgmisel aastal võtad koos minuga osa, siis ma selle ära ka teen. Anna mulle sellest teada. Päris lahe oleks mingi eriti suure seltskonnaga minna. See ei ole võidujooks, vaid väljakutse. Vähemasti Tough Mudder on sellise põhimõttega. Ma loodan, et Kõva Mehe Jooks ka. Suured lubadused minu poolt 🙂

3. Kui saaksid oma ülejäänud elu jooksul süüa vaid ühte sööki, siis mille sa valiksid?
Põhjenda!

arbuusMa arvan, et see oleks arbuus või maasikad. Need on kaks asja, mida ma võiks kasvõi igapäev süüa. Tegelt ei või. Tegelt ma võin neid iga päev süüa, kui ma PEAN neid iga päev sööma. Ma ei kujuta ühtegi teist asja ette, mis mul kolmanda päevaga ära ei tüütaks. Loomulikult oleks targem valik piim, sest siia alla käiksid ju ka kodujuust, kohupiim, šokolaad, piim, keefir, kohuke jne. Kuid blogi pealkiri on fatsost fitsoks, mitte fatsost WTF-atsoks. Seega, kui ma peaksin ühe valima, oleks see arbuus. Küps arbuus… haha, mul hakkas praegu täiega peas protsess tööle, et huvitav, kas avaturul need mustad juba arbuusi müüvad…

4. Nimeta kolm asja, mida tahad, et sinu poeg sinult õpiks?

Minu poeg on juba nii palju asju õppinud nende kolme kuuga. Naiste võlumist- kõik naised, kes meile külla tulevad, on sillas… ja mu poeg meeldib neile ka. Oskab ennast ka hästi haledaks teha, kui ta midagi tahab ja ta saab selle ka nii, et ei pea voodist püstigi tõusma.

Kuid ma ei tahaks ennast siin kiita ja ma kirjutaks hoopis kolm asja, mida ma sooviks, et mu poeg veelgi paremini omandaks, kui mina.

Esiteks arvan ma, et mu elu oleks olnud palju lihtsam, kui ma oleksin elu jooksul suhtunud inimestesse ilma eelarvamusteta. Mul oleks palju rohkem sõpru, tuttavaid ja ma oleksin ise ka õnnelikum olnud, kui mul ei oleks olnud teatud inimeste suhtes negatiivset meelestatust, lihtsalt niisama. Kui mu poeg suudaks võtta kõiki võrdsena (olenemata kehakujust, seksuaalsest orientatsioonist, nahavärvist, vanusest, füüsilisest võimekusest, sõpruskonnast), siis ma arvan, et ma olen oma tööd hästi teinud. Ma tahan, et ta annaks alati inimesele võimaluse ja tal ei tekiks eelarvamust mingi stereotüübi suhtes. Üks mu parimaid sõpru on täna noormees, kelle kohta ma arvasin pool enda elust, et ta on ülbe ja ebasõbralik ja ma käitusin meie esimestel kohtumistel nii nagu ma käituks ülbe ja ebasõbraliku inimesega. Kuid õnneks oli mul võimalus teda paremini tundma õppida ja sa ei leia abivalmimat ja nutikamat noormeest. Tervitan siinkohal Maitu 😀

laululapsÜks asi küll, mida ma tahan, et mu poeg saaks pigem minult, kui Esileedilt, on lauluoskus. Ma ei laula väga hästi, sest mul puudub igasugune hääletreening ja ma ei oska nooti lugeda, kuid ma pean viisi ja mul on ok hääl. Olen pidevalt mõelnud, et peaks kusagile segakoori minema. Saaks ennast kuidagi muusikaliselt ka välja elada. Praegu on mul vaid kaks fänni- noorsand ja Esileedi. Kuid nad pole suuremad asjad soovilugude tellijad, sest nad tellivad ainult “Oi tönn, tönn, jorupill jonn”-i laulu.

Kolmas asi, ja ma näen, et selle ma olen talle edasi andnud, on uudishimu. Ma olen väga uudishimulik inimene. Ma tahan teada kogu aeg, mis ja mida. See võib olla ka sellest, et ma olen väga domineeriv inimene. Ma pean olema alati see pool, kes teab, mida teha ja mis saama hakkab. Mulle ei meeldi üllatused. Mulle ei meeldi väga käia pulmades, mis pole minu pulmad, sest mina pole neid korraldanud ja ma kardan alati, et mulle antakse mingi tobe amet, nagu lipuvalvur või tantsulõvi ning kogu mu õhtu on oht, et mina olukorda enam ei kontrolli. Seega ma loodan, et ta on uudishimulik ja ta tahab teada, kuidas ja kuhu miski käib. Mäletan, et olin vaid paari aastane (ma mäletan ise seda juhtumit) ning tahtsin teada, kas see nööp mulle ninna mahub. Mahtus küll. Ma ei tea, miks see ema nii paanitses, see tuli ju ise paari päeva pärast välja.

5. Kuidas teha häid nalju?

Ma olen ka seda alati teada tahtnud! 😀 Kuid tegelikult sa vist kiidad selle küsimusega minu nalju ja sa tahad teada, et kust mul need tulevad. Need tulevad nii, et ma räägin blogis nii, nagu ma räägiksin sinuga otse, kes sa loed. Kui sa istuksid siin minu kõrval ja me lobiseksime, siis ma räägiksin täpselt nii nagu ma kirjutan. Kui sulle meeldib kuidas ma kirjutan, 041212-lovesiis sulle ka meeldib, kuidas ma räägin. Ma pean lihtsalt avanema. Kuid üks ingliskeelne ütlus on armastuse kohta ja ma vahetan lihtsalt ära sõna love ja asendan selle sõnaga good joke. Good joke is like a fart- if you have to force it, it’s probably shit.. Kuid ma arvan, et me oleme hästi palju mõjutatud keskkonna poolt, milles me oleme. Ütle, kes on sinu sõbrad ja ma ütlen, kes oled sina. Mul on väga lahedad sõbrad. Võib olla ei tee kõik nalja, kuid neil on muud isikuomadused, mis enam kui kompenseerivad selle.

Kuid kellele auhind edasi anda. Ma loen küll mitmeid blogisid, kuid miskipärast ma peale lugemise nendega suurt ei suhtle. Eks ma ole suht gramps ka võrreldes keskmise terviseblogijaga. Vähemasti nendega, kelle blogisid ma loen. Ma loen regulaarselt umbes kümmet erinevat. Kuid vähesel määral olen suhelnud Margitiga. Tal on selline hea põhjalik kirjutamisstiil. Ta ei targuta, ega ürita mulle midagi õpetada, vaid räägib enda tegemistest. Väga vahva oli tema Tai reisi kirjeldus. Seega, Margit, võta aga vastu!

1. Kui sa oleksid ühes asjas väga väga hea. Maailma parim. Mis see oleks ja miks?
2. Mida sa õppisid raamatust 50 halli varjundit? Mis on su ootused nüüd meestele? (Kui sa pole lugenud, mida sa nagunii oled, siis, mis sarju sa jälgid?)
3. Kelleks sa väiksena tahtsid saada ja kelleks sa nüüd saada tahad?
4. Mis on sinu viisaastaku plaanis?
5. Missuguseid blogisid sa jälgid ja miks (mis sa neist saad?) Nimeta näiteks 3-5 tükki

[polldaddy rating=”7251350″]

Kommentaarid

“Auhinnaring ka minu lehel” on saanud 4 vastust

 1. margo ütleb:

  eelmisel nadalal ei olnud poes kaks paeva arbuusi ja ma olin vaga kurb:) jah jalgin su blogi kah

  • henry343 ütleb:

   väga meelitav. Nüüd ma tean, et vähemalt kaks meessoost isikut jälgib mu kirjutamisi. Too känguru konservi kui koju tuled!

 2. Kerttu ütleb:

  Kõva Mehe Jooks on äge :)! Mul tuleb sellel aastal kolmas kord.
  Eks seal neid takistusi rajal ole igasuguseid ja nii mõnegi puhul olen ka ise tükk aega seisnud, teisi võistlejaid jälginud ning arutlenud kui väga ma seda ikka teha ei julge/ei oska/ei taha. Kuid lõppude lõpuks olen siiski väljakutsed vastu võtnud ning eluga pääsenud 😀
  Soovitan! Kõva Mehe tunne on garanteeritud. 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…