Vigastatud, kuid vähemasti habemega

Südame- ja hingevaluga pidid head sügavad kirjutised tulema. Eks ma siis proovin. Mul küll ei valuta hetkel ei süda, ega hing, kuid ma tõmbasin täna korvpallitrennis enda reie tagumise lihase ära ning katsun siis selle najal inspiratsiooni ammutada.

Ma loodan, et tegemist on pisikese venitusega, mitte rebestusega. Mitte, et ma neil kahel vahet teeks ja minu lootus põhineb vaid usul, et venitus kõlab süütumana, kui rebestus. Aga mine tea. Igal juhul ei armasta mu parem jalg hetkel sirget poosi- tuleb teda ka pikali olles õrnalt krõnksus hoida. Kuid tegelikult on see minu enda süü, et ma nii viga sain. Mängides tundsin, et reide lõi sisse selline ebamugavus, nagu kerge kramp. Küsisin vahetust ja läksin platsi äärde venitama. Päris ära ei kadunud, kuid see ei tundunud nii suur probleem olevat. Läksin mängu tagasi ja sain vaevalt paar korda platsil edasi tagasi joosta, kui ühel kiiremal rünnakul (tava mõistes oleks see kiirrünnak, aga ma ei hiilga just eriti oma kiirusega), käis äkki tohutu valujutt läbi reie tagaosa. Üritasin siis seisma jääda, aga ma ei saanud end põlvest nõtkeks lasta, et hoogu maha pidurdada. Jooksin siis samas tempos, kuni sein ette tuli. Õnneks oli seal sein ees. Nooremana mängisime korvpalli sõbra juures maal, kes elab keset põlde. Mõtle, kui ma oleks seal ära tõmmanud- lähim sein võis mitme kilomeetri kaugusel olla.

20131120_121644Kuid nüüd tuleb mul vist natukene trennidest kõrvale hoida. Samas, on mul ju keldris hantlid, paar kangi ja surumispink. Polegi ammu enam pingil surunud. Suurepärane on see, et CrossFit on mu jõule ikka imesid teinud. Minu raskused on CrossFitis tänaseks sellised, mida ma jõusaalis ei saavutanud ka peale aastaid käimist. Sest jõusaalis ei ole sul kedagi juures, kes sinusse usuks, kui sina ise ei usu. Lisaks on nii kerge minna lihtsamat vastupanu teed, kui täna ei viitsi. CrossFitis sellist võimalust pole- kui sa täna ei viitsi, pead sa andma endast maksimumi. Kui sul pole täna motivatsiooni, pead sa andma endast maksimumi. Sealt ka see areng. Ma ei ütle, et jõusaalis ei ole võimalik saavutada häid tulemusi. Ma ütlen, et mina ei saavutanud jõusaalis kunagi tulemusi sellise tempoga nagu ma saavutan neid CrossFitis. Muide ka teine Esileedi käis paar kuud meil CrossFitis. Täpsemalt siis proua Evelin Ilves. Igal juhul ei mingeid kaameraid, ei mingit pressi. Lihtsalt naine, kes hoiab end vormis.

Movembri alguset on möödas juba 3 nädalat ja ma ei ole tänaseni habet ajanud. Korra juuksuris mul piirati küll vuntsipikkust, sest Esileedi arvas, et need olid ilmselgelt liiga pikad. Samas, on tema arust kõik karvad näos liiga pikad, kui nad ulatuvad nahast kõrgemale. Muide, ajalooline päev. Sel päeval, kui ma tulin juuksurist ja mul oli habet veidi kohendatud, vaatas Esileedi mulle hetkeks otsa ja ütles, et Henry, sellise hooldatud habeme vastu pole mul mitte kui midagi ja sellist habet ei pea sa novembri lõpus ära ajama. Nagu wow! Tema suust midagi sellist kuulda, mis tunnustab mu habet. Igal juhul oli see väga emotsionaalne moment (viimati olin ma nii senitmentaalses meeleolus, kui Nukitsameest igalt poolt otsiti, aga ei leitud, sest ta nuttis seal maja all) ja kui me käisime Pere ja Kodu photoshootil, olin ma natuke liiga emotsionaalne, et head pilti saada. Seega, kui ma ei ole piltidel eriti ilus, siis süüdistage Esileedit ja tema habemelembust.

20131121_013142Teine asi habemega on see, et tihti läheb meestel see punakaks. Minul mitte. Mul läheb see punaseks. Eriti, kui päike peale paistab. Ma muudkui ootan ja loodan, et ta tumedaks läheks, aga seni on ta punane, mis punane. Kell on pool kaks öösel, kuid mul pole ühtegi pilti mu habeme hetkeseisust ja ma peaksin siiski ju selle jutule pildi lisama. Ilmselgelt olete te põnevil ja ei jõua ära oodata, et missugune see habe siis on. Eks? EKS?! Jätan siis hetkeks kirjutamise katki ja läheb teen vannitoas oma tavapärase selfika.. seekord siis kuiva särgiga. Nii.. tehtud. loodan, et sa ei tüdinenud ootamisest. Sa vist ei oodanudki eriti. Kuid sa vist juba näed ka pilti. Blogi kirjutades vist ei pea ka kirjutama seda, et oot, ma käin ära. Jah..

20131119_102645Toitumisega on lood praegu väga head. Esileedi eestvedamisel muutsime me taas natuke toitumisharjumusi. Mu kaal on pikalt püsinud muutumatuna ning midagi tuli ette võtta. Ma kipun unustama, et näksimine ei ole ok, sest näksides ei ole sul tegelikult aimugi, kui palju sa sööd. Esimesel päeval oligi naljakas, et igakord, kui pähklinõust, või üldse köögist mööda läksin, täiesti endale teadvustamata, sirutus käsi välja ja ma pidin endale meelde tuletama, mida ma teen. Tegime siis näksimisele lõpu ja tegime otsuse, et sööme iga kahe tunni tagant ja järgime seda nii täpselt kui võimalik. Kuna sa sööd iga kahe tunni tagant, siis kahe tunniga ei jõua kõht veel eriti tühjaks minna ning aja kätte jõudes peab end peaaegu sundima sööma. Seepärast võtsin toidukordadel ka väiksema portsu. Va hommikusöögi ajal. Teine asi, kui nii tihti süüa, siis mina hakkasin tahtma midagi värsket. Tundsin väga huvi värskete smuutide järele, mida ma söön vahepaladeks ja ka salati järele, mida söön nii lõuna-, kui õhtusöögiks. Kuid nüüd on kaal taas allapoole liikunud ning esmaspäevast saadik, mil ma olen söönud iga kahe tunni tagant, on kaal alla läinud kaks kilo, kuigi täiskõhutunne ütleb justkui sööksin rohkem, sest ta on kogu aeg täis. Minu toidulaud on hetkel 99,9% paleo, sest olen läbimas ka paleo 30 päevast väljakutset.

comfort-zoneMa mõtlesin, et ma teen esimese püsirubriigi siia blogisse. Ma võtan endale igal nädalal eesmärgi, mille pean täitma nädala jooksul. Miski, mis mind viib natukenegi mugavustsoonist välja, sest just seal toimub kasvamine. See ei pea olema seotud toidu ega trenniga, ega üldse tervisega. Mingi tegevus, mis viib mind mugavustsoonist välja. Miski, mida paks ja laisk Henry ei teinud. Võtakski kohe ette ja seakski kohe esimese eesmärgi. Maksa Katile võlg ära!.. hah, nali.. küll ootab. Kuid mingi eesmärk, milleks ma natukenegi pingutama ja/või ebamugavust tundma peaksin. Teen nädala jooksul ühe video. Millest, ma veel ei tea. Kuid nii. Eesmärk ette võetud.. ja Kati, chill, küll ma maksan.. nali.

[polldaddy rating=”7251350″]

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…