kakkis muxo, ms ki aknrsten sins

Esmaspäevast hakkas mul järjekordne paleo 30 päeva challenge. Hetkel on käsil neljas päev ja ma olen ikka kenasti rajal. Kuigi võiks olla veelgi kenamini. Põhjus, miks ma nii ütlen on see, et ma ei valmistunud üldse ette. Nagu üldse. Pühapäeva võtsin vabaks, et siis päeval valmistuda- vaadata retsepte ning teha plaane ning mis välja tuli- pühapäev oli Isadepäev. Nii palju siis planeerimisest. Käisime Esileedi perekonna juures Mammastes ja mu vanavanemate juures Kambja lähistel.

20131114_151812Tegelt on iga asjaga nii, et sa oled palju paremas olukorras, kui sa teed ettevalmistumisi. Kooli ajal ei oleks ma isegi oodanud head tulemust matemaatikas, kui ma poleks kontrolltööks absoluutselt õppinud. Ma ei loodaks mingil juhul maratonil kohta poodiumil, kui ma selle jaoks eelnevalt korralikku eeltööd ei tee. Ok, kui ma oleks ainuke osaleja maratonil, oleks mul siiski poodiumile jõudmise võimalused päris head. Vähemalt kolmandaks tuleks küll. Kuid ometi ootan ma häid tulemusi 30 päeva challengelt nii, et ma ei ole mingit eeltööd selleks teinud. Õnneks tuli meil eile vähemasti super hea lõunasöök välja- salat ja sea sisefilee.

Tartu turuhoones on üks müüja, kes müüb KÕIGE värskemat sea sisefileed. Teiste käest ostes on olnud seni loterii. Ma ka kiidan iga kord tema kaupa, kui ostan ja ta valib mulle selle väikese kiituse eest alati ilusaima tüki- isegi siinkohal on suhted olulised. Kui teile miski meeldib- kiitke seda. Sellest ei võida mitte ainult need, kes kiituse pälvivad, vaid ka teie ise. Oluline ka vahet teha kiitusel ja pugemisel- kiida ainult asja, mis sulle tõesti väga meeldib. Kui ma ei saaks sealt igakord maailma värskeimat liha, siis ma ka ei kiidaks- siis ta oleks lihtsalt üks müüja teiste seas.

Õnneks on mul paleo-Ardilt saadud nelja nädala menüü, mida ma üritan järgida. See menüü avardab su silmaringi teemal- et mida siis lõpuks süüa. Kui keegi veel alustab selle challengega, soovitan Ardi käest see menüü muretseda. Ta pakub isegi võimalust, et ta teeb spetsiaalselt sinu kava, mis on kooskõlas sinu eesmärkidega. Siinkohal me ei räägi geneerilisest copy-paste kavast, vaid tõeliselt personaalsest lähenemisest. Mul ei ole paleo.ee lehega mingit seost, ma lihtsalt julgen kiita head asja.

henry ja käksi pulm 059Kuid esmaspäeval leppisime siin kolme teise väljakutse vastuvõtnuga kokku, et võtame kõik mõõdud ja kaalu, et siis 30 päeva pärast näha, et kas on muutusi. Jah, ok, ma peaks ka need ära võtma, esmaspäev on vist juba läbi… Mõõtudest rääkides, siis täna käisime me Esileediga photoshootil. Me käisime Emajõe ääres pildistamas, sest Esileedi räägib ühes ajakirjas meie praegustest tegemistest. Kui ajakiri ilmub ja mu topeltlõug pildile ei jää, siis annan teile ka märku, kus meie kohta lugeda saab. Kuid kui mõõtude juurde tagasi tulla, siis täna ma lihtsalt pulli pärast proovisin ühte särki, mis mulle seni kunagi selga läinud pole… ja ka täna ei läinud see mulle selga.

Kuid üks teine särk läks. Sellega käisin siis pildistamas. Mul ongi praegu selline vaheetapp, kus mu riided on kõik suureks jäämas ja vanad riided ei lähe veel selga. Seepärast, kannan ma hetkel riideid, mis on mulle suured. Esileedi pööraski tähelepanu, et mu minapilt ei muutu vist nii kiiresti, nagu mu keha. Olen ka teiste ülekaaluliste muutumislugudest kuulnud, et kaotatakse suuri numbreid, kuid peeglist nähakse ikka paksu. Eks inimene vist keskendubki negatiivsele rohkem ja see viib kogu pildi endast alla poole.

036See on nagu kui sul tuleb tänaval vastu inimene, kel on suus väga väga ilus hammas ja seal kõrval on väga väga kole hammas. Matemaatiliselt võttes, ei tohiks see segama jääda, sest kui miinus ühele liita üks, siis on kokku null. Justkui ilus hammas peaks koleda hamba võrdsustama. Kuid ei ole ju nii. Kui sul on kole esihammas, siis ei märka keegi seda iludust seal kõrval- kõik keskenduvad asjale, mis neile ei meeldi.

Paleo väljakutsega on mul ka ees kaks suuremat väljakutset. Järgmisel nädalavahetusel on mu sõbra poissmeestepidu ja nädal hiljem pulmad. Ma tean, et tulevane pruut loeb seda blogi, kuid vaevalt ta mu üleskutset, teha paleo tort, väga tõsiselt võtaks. Aga tegelt ka- suhkru võiksite ju asendada datlitega, ja sinna peale veidi pähkleid purustada ning banaani viilutada. Teete ju sellise.. eks? Õnneks alkoholiga ma piiri pidama ei pea, kuna ei tarvita niigi. See järgmise päeva uimane olek nullib minu jaoks kõik need alkoholi võlud nagu diktsiooni kadumine, joodikutega sõbrunemine ja Esileedile nunnude sõnumite saatmine, suutmata samas ühelegi õigele klahvile vajutada ja nunnust sõnumist saab loetamatu tähtede kogum: “kakkis muxo, ms ki aknrsten sins” (copy paste sõnumist, mille saatsin, kui ma viimati joobes olin). Kes on geenius ja loeb välja?

041Kahjuks mu ülikond, millega ma olen käinud viimases, ei tea mitmes, pulmas, ei sobi mulle enam selga. Suurevõitu- teeb mind neli korda laiemaks ja see eeldab, et ma hoiaksin pükse käega pidevalt üleval. Ma kardan, et see võiks tüütuks muutuda. Me tegime ju pilte ka ülikonna selga proovimisest. Äkki leian, kuhu ma need pistnud olen. Kui leian, siis sa juba näed neid pilte siin blogis. Lisan ülespoole ka ühe pildi pulmapäevast selle sama ülikonnaga, kus ma kaalun vähem, kui ma hetkel kaalun.

Lisaks peaksin olema ka järgmises Tervis plussis. Ma arvan. Igal juhul kirjutatakse seal inimestest, kes on leidnud aktiivse eluviisi enda ellu, peale seda kui kehalise kasvatuse tund ei õpetanud muud, kui seda, et see füüsiline pingutus on üks igavene jama.

Trennid on olnud suurepärased. Ning üldse kõik on suurepärane- habe kasvab, Eslieedi kõht kasvab, trenn toimib kenasti ja toitumine on ka enam-vähem. Aga edu ka teistele, kes teevad seda paleo challenget, hoian teie blogidel silma peal. Kui keegi veel seda tegemas või plaanib teha, võite endast märku anda.

[polldaddy rating=”7251350″]

Kommentaarid

“kakkis muxo, ms ki aknrsten sins” on saanud 8 vastust

 1. Maris ütleb:

  Ma ka alustasin esmaspäeval paleo väljakutsega. Siiani on kõik väga tip-top olnud. Olen ühe paleo tordi tegemise ka selle 30 päeva sisse planeerinud (mehega tähtpäev tulemas). Loodan, et kukub hästi välja 🙂

 2. Rain ütleb:

  Kes müüb turuhoones head liha? Vihja palun, siis teab ka kust otsida.

  • henry343 ütleb:

   Kui sa lähed peauksest sisse (seal põrsa juurest), siis keera sisenedes kohe vasakule ja mine kuni lõpuni ning seal otsas (otsalett-risti nende pikkade lettidega) on üks müüja ja tal on seal kaks letti. Ta müüb tooteid mõnikümmned senti odavamalt, kui teised, mis omakorda tähendab seda, et tal ei jää kaup seisma, vaid on koguaeg värske. Lisaks ei valmista ta väga palju liha ette ja letid tunduvad suht tühjad tal, kuid iga hetk, kui ta ei müü, ongi ta just ettevalmistamisega tegelemas, mis on jälle hea indikaator sellest, et ta tooted ei seisa pikalt. Loodan, et selgitus oli arusaadav.

 3. P ütleb:

  oh, mina küll lugesin su sõnumist selge teksti välja 🙂 “kakkis muxo, ms ki aknrsten sins”? “kallis musi, ma ka armastan sind”. onju?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…