No Shave November

2013-11-06 00.09.11Kes veel ei tea, siis novembris on kombeks meestel tavapärasest vähem raseerida. Novembrit nimetatakse ka Movembriks aga ka Noshembriks, ehk siis maakeeli vuntsikuu. See on algatus, et pöörata tähelepanu meeste tervisele. Eks tüüpiline mees ju pigem uhkustab enda haavaga, kui läheb seda arsti juurde lappima. Sel aastal võtan ka mina sellest osa. Ei, ma ei lähe arsti juurde :). Jumal hoidku selle eest. Kas sa tead, kuidas nad kontrollivad eesnääret??? Siin on hästi lühike tutvustav video. Nagu vanglas ole. Selle vahega, et arst ei suudle sind vähemalt kaelale, kui ta valmis on. Kui sinu kogemus ütleb, et suudleb küll, siis peaksid sa arsti vahetama. Küll aga ma plaanin novembris habet kasvatada. Esimesed kuus päeva viimasest raseerimisest on möödas ja juba võib märgata üksikuid udemeid. Novembri lõpus on meil ka pulmaminek ja näis, kas Esileedi sunnib mind nägu puhtaks ajama, või ma võin lihtsalt natuke habet selleks päevaks kohendada. Lisan siia ka pildi enda hetkeolukorrast. NB! Pilt on tehtud trennijärgselt ja duššieelselt. Ma ei ole alati nii kurnatud ilmega.

Pühapäeval käisime paari Crossfittijaga Tallinna avastamas. Nii tore oli näha nende nägudelt peegelduvat rõõmu, kui nad nägid esimest korda trammi ja kõrgeid maju. Eks Tartust tulles tundubki Tallinn nii ülevoolavalt suur. Me nägime seal ka ühte pilusilmset noormeest, kellega me koos pilti tegime ja aadresse vahetasime. Mul oli kunagi üks kirjasõber Koreast, aga ta ei ole alates 2011 aasta aprillist enam mu kirjadele vastanud. Loodan, et Yoang Su´ga on siiski kõik korras, aga ma olen nüüd edasi liikunud ning loodan, et mu uus kirjasõber vastab kiiremini, sest ta elab Paldiskis. Kui sa loed mu blogi nüüd esimest korda, siis sa kindlasti mõtled hetkel “mis asja?”. Tegelikult on mul lihtsalt üks sõber Tallinnast, kes kujutab ette, kui ma Tallinnasse tulen, siis kõik minu, kui “maainimese” jaoks täpselt nii ongi. Võtku teadmiseks, ma olen Tartus suisa mustanahalist näinud!!!

1421433_10152304797946521_1264204131_nKuid tegelikult käisime Tallinnas Paleo koolitusel. Kolmetunnine koolitus selgitas siis täpsemalt, mis on paleo ja kuidas erinevad toiduga omastatavad ained meis reageerivad. Kõik küsivad, et kas ma jäin rahule. Ma võin öelda, et ma arvan, et selle väikese raha eest oli koolitust rohkem, kui küll. Kuid minu ootus oli rohkem, mitte see, et antaks mulle olemasolevatele teadmistele teadmisi juurde, vaid püütaks asendada olemasolevaid. Ootasin, et mulle müüdaks paleo täielikult maha. Ma täiesti usun sellesse, sest on ju ainult loogiline, et inimene peakski sööma puu ja köögivilju, kala ja liha, pähkleid ja seemneid. Mitte Virmalise torti ega Snickersi jäätist, Kai saia ega suhkrut täis topitud joogijogurtit. Süüa päris toitu, mitte seda, mis tuleb keemialaborist. Ma tean seda enda kogemusest, et eluaegseid uskumusi, ei ole lihtne kahe-kolme tunniga ümber lükata, seepärast jään ma võib olla ka edaspidi uskuma, et “Kuno Plaani” kihiline küpsis on hea ning ma pean kasutama tahtejõudu, et sellest end eemale hoida. Kuidas teha nii, et sellised pikaaegsed lemmikud minus enam emotsiooni ei tekitaks? Kes leiab sellele lahenduse, teenib ülekaaluliste abistamisega varanduse :). Aga Ardi, kes on siis isehakanud paleo ekspert Eestis, on oma ala täielik fanatt ja mul on väga hea meel, et just tema sellega tegeleb. Ta on väga põhjalik ning Eesti paleohuvilised on väga heades kätes. Ardi ei maksa mulle muide kiituse eest… kuigi võiks. Aga jah, ma kiidan meeleldi head asja.

Kuid siiski jäin koolitusega rahule ja päeva lõpus, kui me Crossfittijatega Mere pst mingis pubis õhtusööki sõime, tegime ühise otsuse, et nädala pärast, ehk siis 11.11-11.12, teeme läbi paleo 30 päeva väljakutse. Ma olen selle korra juba läbi teinud, kuid ma teen uuesti. Esiteks solidaarsusest ja teiseks, see eelmine kord läks nii hästi, et ma tahan seda head tunnet uuesti kogeda. Muudan seekord seda, et katsetan toitudega rohkem. Teen toite erinevate retseptide järgi. Ah jaa, seda ma ei valetanud- me tõepoolest nägime Tallinnas ühte pilusilmset noormeest. Mitte, et see kuidagigi millegagi seotud oleks. Ta lihtsalt oli seal- kõndis mööda tänavat. Siuke värk siis.

Oktoober oli trennimõttes väga produktiivne kuu. Mul jäi vaid üks planeeritud trennikord vahele. See oli kuu esimesel nädalal, kui see va viirus mind maha murdis. Tavaliselt ei pööra ma neile viirustele tähelepanu ja teen kõik oma asjad ja käigud köhiva ja tatistavana ära (sõpadel on alati hea meel, kui ma uppunud ilmega ja vesiese ninaga nende lastega mängupõrandal klotse torni laon), kuid tookord oli ka palavik. Ma ei tea, kas see on tavaline, et kui mul on palavik näiteks 37,1, siis ma tunnen end kordi halvemini, kui siis, kui mu palavik on näiteks 38,5. Kõrgema palavikuga olen ma isegi päris tegus ja suudan ise endale villased sokid jalga tõmmata. Väiksema palavikuga peab Esileedi mu tekki kohendama, sokke jalga tõmbama ning lusikaga mett söötma. Ma teeks seda ise, kuid ma kardan, et ma võin ära surra, sest ma olen niiiiii haige. Ta siis alati itsitab, kui abitu ma palavikuga olen. Kuid tõenäoliselt on üks peamisi põhjusi, miks ma nii abitu neis momentides olen see, et ta laseb mul olla. Lisan siia oktoobri trennipäeviku.Capture1

Facebooki lehel tehti ettepanek rääkida blogis mu hommikusöökidest. Hetkel ei ole nad midagi erilist ja ma neil ei peatuks, kuid sellegi poolest on see hea mõte. Miks mitte rääkida, mida mu laualt leida võib. Katsun teha hoolikamalt pilte enda toidukordadest ja neid siis teiega jagada. Hommikusöök on mul hetkel pealtnäha igav, sest ma olen vist mingi 5 hommikut järjest muna söönud- igas variatsioonis- keedetult, praetult… Ok lõppeski loetelu ära. Ma arvasin, et läheb pikemalt. Ei läinud.

Muide lisan siia lõppu ka võimaluse hinnata postitust. Kasuta seda. Võta ka teadmiseks, et ma ei talu kriitikat ja kui sa paned vähem kui viis tärni ning ei põhjenda seda, siis tea, et minu pepus päev on sinu süü. Seega, aita mul teha blogi paremaks ning kui see sulle meeldis, siis anna sellest ka märku. Ok ok, anna ka siis, kui ei meeldinud (I´m watching you!)

[polldaddy rating=”7251350″]

Kommentaarid

“No Shave November” on saanud 3 vastust

 1. helika ütleb:

  Panin 5 t2rni puhtalt solidaarsusest, sest ega ma ise ka mingit kriitikat ei talu. 1 kuni 4,5 t2rni on minu meelest puhas l2bikukkumine.

  :))

 2. helika ütleb:

  Aga muidu..n2gu nagu kitsej2lg juba :))

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

 • Mis mind ära päästis?

  Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve…

 • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

  Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

 • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

  Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…