Mis mind ära päästis?

Kes on elanud kivi all, siis viimased kuu aega olen ma veetnud Tartu Ülikooli Kliinikumi haiglas uroloogia osakonnas. Jäin ootamatult hästi ägedasse (mitte lahedasse) haigusesse, mis mind pilve piirile meelitas ja kuuldes nüüd prognoose, mida arstid tol hetkel tegid, siis minu pääsemine oli liigagi napp.

Enne, kui ma räägin teile, mis mul siis täpselt juhtus, räägin ma teile, mis mind päästis. Loomulikult TÜKi meditsiiniperekond oleks selle loogiline vastus ja see on ka õige. Aga ma räägingi eelkõige vaimselt- mis mul selle keerulise aja aitas üle elada. Ka siin oleks õige vastus, et arstid, õed ja hooldajad, kelle puhul ma tundsin vaid hoolivust ja professionaalsust, aga kui rääkida väljaspool haigla personali.

Minu esimene ja suurim päästja oli Esileedi. Ta oli totaalselt hämmastav. Ta käis minuga rääkimas veel juba siis, kui ma veel koomas olin. Iga päev istus ta mu kõrval, hoidis tunde kätt, kui minu suust erinevad torud välja turritasid ja ma sügavas unes olin. Ta käis mind haiglas olles absoluutselt iga päev vaatamas. Sageli ka mitu korda päevas. Silitas, masseeris, nuttis, julgustas. Ma tundsin ennast nii hoituna. Me ei ole just liiga lähedane ja lähedust otsiv paar, aga sel hetkel ma vajasin seda ja ta oli kogu aeg olemas. Ok meelest läks – lisaks ta pesi mind ja aitas suisa tagumiku pühkimisega, kui me koos esimest korda tualetti suutsime komberdada. Mina olen uhke mees ja mu naine ei peaks kunagi midagi sellist tegema. Aga olles ise nii haavatavas seisundis ja tema kinnitas, et see ei ole talle absoluutselt vastik- kuidas ma oleks saanud paluda endale paremat tuge? Ma olin koomast välja tulles unesegaselt lubanud temaga uuesti abielluda. Nähes kui rõõmsaks see ta tegi, tuleb vist ära teha.

Teie. Te kirjutasite mulle kümnete kaupa, kuidas ainus mees, kelle pärast te nii südant valutanud ja nutnud olete, on olnud teie mees ja nüüd lisandus talle veel üks. Teie tuhanded tervisesoovid ja kirjad, kus te minusse positiivsust süstisite ja muret väljendasite. Mul ei olnud tõesti aimugi, kus ma teie südametes paiknen. Selgub, et väga paljudel seal päris tähtsa koha peal.

Ka kirjutasid kümned, et kas te saaksite meid rahaliselt toetada, kuna ei saa lihtsalt käed rüpes olla. Saaksime ehk lastelegi miskit, maksud makstud ja et ma ei peaks sel ajal rahale mõtlema. Et igale mitte eraldi vastata, sest olin rohtudest veel suht sooda, panin kontonumbri Facebooki postitusele juurde (muide, Terje nõudmisel. FB kasutajatele ta huumorisoon kindlasti märkamata jäänud pole). Ma ei ole ise kordagi raha küsinud, vaid see oli neile, kes tahtsid ise miskit saata ja tõepoolest oli neid, kes tahtsid panustada 50 sendiga ja neid, kes soovisid saata 100 eurot. Mõni on saatnud ka eile ja üleeile. 

Pluss olid mures samamoodi ka mu lähedased, kes läksid päris hulluks ja soovisid olla abis kõiges. Eriti mu õde, kellega mu suhted selle haiguse ajal taas üles soojenesid, mis on ehk üks suurimaid võite kogu selles asjas. Ma polnud temaga rääkinud üle aasta. Rasked ajad toovad inimesed kokku. Tema rahaline panus aitas korda teha meie suitseva auto, mis iga päev erinevaid veateateid ette viskas. Ja see ei olnud raha, mis meie suhted taastas, vaid hool, mure ja mõistmine, et mõned asjad on nii hävitavad, millest ei ole mõtet kinni hoida.

Kas ma oleks ilma teie toeta hakkama saanud? Oleks. Teie muutsite selle aga palju kergemaks ja võtsite ühe suure muremõtte maha ja tegite seda nii, et ma ennast halvasti tundma ei peaks- pakkudes ise. Loomulikult on meil ka vanemad, kes meid toetaks, aga te ei saa ehk ise aru, kui palju abi ja tuge pakub sellistel hetkedel inimeste endi initsiatiiv olla toeks. Sellel hetkel, kui ma FB seinale selle pangakontakti panin, oli mu diagnoos ja prognoos sellised, et kui veab, siis saan jõuludeks välja. Mul läks õnneks, et mu haiguse kulg võttis teise suuna ja nüüd on siht välja pääseda enne jaanipäeva.

Ja ma olengi tänulik iga euro, iga südamest tulnud soovi, iga saiakese eest, mida keegi soovis meie perega jagada. Keegi oli sarkastiline, et iga saiakese toojat ka nüüd tänama ei peaks. Ma olen tänulik iga väikseimagi panuse eest, mida te meie jaoks teinud olete. Ma tunnen end teie keskel armastatu ja hoituna. Siiani tunnevad inimesed muret, sest uus kuu on tulemas, uued maksud ja mina passin ikka haiglas. Kummardus kõigile maani. Olete suureks abiks, et sellest täbarast olukorrast üle saada ja muutsite selle hirmutava olukorra seisuks, mis on täis tänulikkust ja mõistmist, et me teeme tõepoolest midagi õigesti, et saada nii palju headust vastu. Ja nähes kui kurb oli Esileedi, siis ka tema kaelalt laskus suur kivi ja ta sai ühe murega vähem tegelda.

Minu koostööpartnerid. LIDL, BOSCH, UPTODATE, WOLT, ELISA, GOGO NANO, RÄTT, ANNAMI. Need on ettevõtted, kellega mind seob pikaajaline või natuke vähem pikaajaline koostöö. Kõigiga suhtlusest väljendus, et kõige tähtsam on tervis ja kõik muu võib oodata. On ju meil lepingud, ootused ja kohustused, aga inimlikkus ning nendepoolne tugi leevendas mured ja ma teadsin, et kõik saab korda. Me käisime vahetult enne haigust ka Tartu Spordi ja Olümpiamuuseumis, kus me veetsime väga lahedad lõunatunnid. Ka nemad kinnitasid, et saa terveks ja räägi enda kogemusest siis. Kui ma tahan endale koostööpartenerid, siis just selliseid.

Meie sõbrad ja sugulased. Mu ema, Esileedi vanemad ja õed ning nende peikad on kõik elanud meie elu. Nad on olnud abis kõiges- laste transportimisel ja hoidmisel, aiatöödel, koristuses, söögivalmistamisel ja remondis. Jah, samal ajal kui mina pikutan, teevad nemad seal kodus pikalt planeeritud remonti, sest minust pole veel mõnda aega asja. Peamiselt värvitöid, mille koostöö Tikkurilaga oli meil kokkulepitud juba aasta tagasi. Mul pole aimugi milline mu kodu nüüd välja näeb. Ma tean, et on kadunud see suur tumepunane ja sünge trepikoja sein ja ka muid värve värskendati. Tahan tulemust koju jõudes oma silmaga näha. Pool Esileedi suguvõsa tuli kokku ja haarasid pintslid ja kruvikeerajad kätte. Loomulikult ei tohi unustada ka naabreid, kes on omal initsiatiivil abis käinud ja erinevaid toimetusi teinud- alates niitmisest lõpetades tapeedi seinast eemaldamisega. Kas me oleks ilma kõigi nende inimeste abita toime tulnud? Ikka oleks. Aga Esileedi limpsiks juba ammu garaažiust ja kisendaks mööda lendavate hanede peale ning lapsed oleks Fortnites ja Robloxis 24/7 vahtimas.

Vaarikad. Oh te ei kujuta ette, kui head olid vaarikad, kui ma koomast üles ärkasin. Haigla toit tundus kohutav- mõte, et ma pean seda sööma, ajas mul südame pahaks. Oli kolmepäevane periood, kus kõik ajaski südame pahaks. Isegi tablette ei suutnud neelata. Kõik tuli välja. Ainus, mis alla läks, olid vaarikad. Need värsked hapud vaarikad. Silmad kinni ja nautisin seda haput mahla, mis keelele nirises. Siis tõi Esileedi sõbrannalt (aitäh Karin!) sügavkülmutatud vaarikaid ja need olid veel paremad! Külmad ja imemaitsvad. Järgmisel päeval tekkis ka isu ja haiglatoit, mis päev enne suus ringi käis, transofmeerus täiesti korralikuks kokasoorituseks.

Minu sisemine arusaamine. Ma olen selle haiguse ajal nii palju asju oma elus ümber hinnanud. Eriti just sellel hirmutaval ajal, kui tervisekõver veel allasuunas oli ja teadmatus mind palvetama sundis. Ma saan aru, miks inimesed jumalat usuvad. Sellistel hetkedel annab see lohutust ja kindlust, et sa ei ole üksi. Mõistmine, et ma pean enda elus nii paljud asjad 180 kraadi ümber seadma. Ümberdefineerima enda jaoks, mida tähendab elamine. Kuidas peaks end tundma üks 43-aastane nooruk. Kuidas elada nii, et inimesed ümber sinu oleks õnnelikumad. See on olnud mul aastate pikkune endasse tõmbumine, kus ma arvasin, et ma tahangi olla üksi. Alles haigus avas mu silmad, mida tähendab perekond ja mida tähendab kogukond. See inspireerib mind siit välja pääsema ja ma olen juba elevil kõikide muutuste pärast, mis mind ees ootavad. Ja kui ma peakski Esileediga abielluma, siis ma tahaks, et ka teie kõik sellest osa võtaks. Kõik. Vist läheks keeruliseks. Aga ma nii tahaks.Teekski spontaanse peo, kus kõik midagi kaasa võtavad, leiame koha ja tähistame elu. Asi, mida mõelda 🙂

Ma jään ellu. Armilisemana. Mul jäi totaalselt vahele 2024 aasta mai. Aga mul avanesid silmad nii enda kui ümbritseva suhtes. Aitäh, et olemas olete ja mind paremasse maailma tagasi tõite! Loodan, et mu tänulikkus kiirgub läbi sõnade välja, sest nii ma end tõepoolest tunnen.

Kommentaarid

“Mis mind ära päästis?” on saanud 36 vastust

  1. Epp Petrov ütleb:

    Aitäh Su emale, et Sa olemas oled! Kallid teile kõigile!

  2. Kadi ütleb:

    Ma olen Sind alati imetlenud. Ja imetlen nüüd ka sinu oskust näha laiemat pilti ja olla tänulik ja rõõmus ajal, mil oled aheldatud haiglasse!

    • amht ütleb:

      asjad lähevad perspektiivi, kui elu kaosesse satub. Saad aru, mis on tõesti tähtis

  3. Helina ütleb:

    Nii vahva,et kõik ikka paremuse poole läheb ja tervis tuleb… Parimat sulle ja sinu vahvale pesakonnale😍

    • amht ütleb:

      mul on ka hea meel. Täna olid taas põletikunäitajad sammukese allapoole teinud. 🙂

  4. Kaisa ütleb:

    Kui imeline postitus. Reaalselt tulid pisarad silma. Milline tänutunne õhkus välja. Tundub,et saad ise ka aru kui hea inimene sa oled ja läbi interneeduse oled seda kõigile ka tõestanud- olles see,kes sa oled. Sul on imearmas pere ja rõõm lugeda kui palju abi on pakutud teile. Cmoon muidugi tuleb just iga saiakese tootjat tänada! Veel rohkem jõudu sulle/teile! Lapsepõlvest mäletan ühte rütmikat salmi kui jalad olid väiksemad ja tee oli pikk ja väsitav siis mulle õpetati ,et laula nii: üks, kaks, üks, kaks-tee jääb aina lühemaks. Ehk,et varsti saad koju!!!!!

    • amht ütleb:

      oleks aeg. Ma tulin algselt EMOsse, sest üks tuttav arst kinnitas, et on lootust õhtul tagasi koju saada 😀

  5. Kristi ütleb:

    Te olete nii äge pere, alati, kui ika näen uut postitust, siis loen ja saab alati ka naerda. Super isa oled, Sul on SUPER Esileedi ja veel ägedamad lapsed. Nüüd vaid tervis korda saada ja kõik on taas ilusam ja parem.
    Soovin teile kõike mida hing ihkab 😉

  6. Angela Rodima ütleb:

    Kunagi suhtlesin sinuga ühes energiaettevõttes elektripakettide jms teemal. Jäid mulle alati meelde ja oled üks ägedamaid kliente keda meenutada. Saadan Sulle siirad soovid ja kiiret paranemist ning küll varsti koju saad oma pere juurde 😊

  7. Piret ütleb:

    Nii äge on mõelda, kuidas 1 praktiliselt võõras mees tähendab nii palju (nii paljudele)! Sinu siirus, huumor, oskus/ julgust ka ennast kritiseerida jpm. Kiiret ja lõplikku paranemist ja järgmise aasta maikuud naudid topelt!

  8. K. ütleb:

    Ma loen seda kõike ja tunnen nii suurt rõõmu kõige selle üle! Lihtsalt nii hea meel on tõesti! Selle üle, et sa oled taastumas! Ja selle üle, et kui väärtuslik on selline kogukond sinu ümber!
    Olen teinud ise läbi sarnase asja ja oskan veidi samastuda.
    Ca 2 aastat tagasi minu elukaaslane elas üle äkksurma ja südame seiskumise. Sellel hetkel oli meil lapsed 2,5a ja 7k.Ta oli samamoodi päevi koomas, me ei teadnud, kas ta enam ärkab või mis seisundis ta ärkab. Sellele järgnesid mitmed tüsistustega operatsioonid ja peaaegu kuu aega haiglas veetmist. Vahe oli aga selles, et siis olid veel haiglas piirangud ja me terve see aeg ei saanud tema juurde kordagi. Kõige raskem aeg elus by far.
    Paari nädala jooksul käisid ka meil perest abilised, kuna ma ei suutnud üksi sellises ärevuses hakkama saada.
    Aga sellised hetked näitavad ära, kui palju inimesi sinu ümber päriselt on ja palju nad sinust hoolivad.
    Kurvem oli see, et ka mõne väga lähedase pereliikme puhul näitas see ka vastupidist, kui ma julgesin olla haavatav ja öelda, et ma murdun selle pinge all, saades vastuseks, et igaüks peab ise oma eluga hakkama saama. Edaspidi lihtsalt surusin hambad risti ja pidingi ise hakkama saama ilma mingisugusegi tugigrupita. Ei soovi seda kellelegi, ausalt. Mul on endal nii valus meenutada, et ainus kes sellises olukorras küsis minult, et kuidas mina hakkama saan, oli mu perearst.

    Seda enam kogu see sinu postitus toob lihtsalt pisara silma. Ja kuidas sa ise väärtustad kogu seda abi ja tuge nii Esileedi, kui lähedaste ja tuttavate poolt. Ja kui imeline on selline kokkuhoidev kogukond.
    Kogu see tugi on hindamatu väärtusega ja mul on nii hea meel, et sinul ja sinu perel on see sellisel hetkel olemas. Hoia neid inimesi! Ja hoia ennast!

    • Esileedi ütleb:

      Aitäh, et jagasid! Mul on südamest kurb kuulda, et oled pidanud midagi sellist kogema ja läbi tegema! See teadmatus ja näriv tunne südames, iiveldus ja isutus ja äng ja siis lootus ja palved ja see kõik muudkui ringiratast. Ja veel nii väikeste lastega. Rõõm, et oled ikka siin ja loodan, et Sinu mees ka! Jõudu ja jaksu teile!

    • Annely ütleb:

      Jõudu ja kõike head!

  9. Mardikas ütleb:

    Ülimalt hea meel, et oled elus ja paranemas. Minagi hakkasin just haiglas olles mõtlema, mis on elus oluline ja mõtlesin Jumala peale. Ja sellest ajast peale pole ma enam kunagi üksi.

  10. Reelika ütleb:

    Wow, kui hästi kirja pandud. See oli väga suur ehmatus, mis sinuga ikka juhtus. Teie pere on imeline, olen teid pikalt eemalt jälginud. Loodan südamest, et saad ilusti terveks ja tagasi oma armsa pere juurde. Ja tõesti, Esileedile üks suur kummardus ja pai, imeline hing!!! Olge terved ja hoitud.

  11. Geidi ütleb:

    Aitäh!

    Ma ei kahelnud hetkekski, et te saate hakkama, Teil on võrratud pered, sõbrad, inimesed teie ümber!

    Teil on võrratud lapsed ja no Esileedi! Sinu postitusest meenutab Esileedi oma ema ajal mil tema abikaasa oli tervislikult kehvas seisus. Tugev, samas õrn, toetav, mõistev, armastav, elu usaldav! Ma võtsin juba toona väga väikse lapsena selle kogemuse endaga kaasa – tahan ka olla samasuguses suhtes.

    Te olete lihtsalt imelised. Suured kallid Esileedile!

  12. Kaja ütleb:

    Armas Henry! Eelmise aasta mais kaotasin rängale haigusele oma abikaasa, lõppes meie 52 aastat kestnud abielu. Sa oled nii noor, sa pead elama, et näha, mis on sinu kallitest saanud 50 aasta pärast. Ja sa tuled kindlasti sellest tugevama ja targemana välja. Hoia alles oma huumorimeel ja abiellu Esileediga uuesti. Jõudu sulle!

  13. Merle T ütleb:

    Mõned hetked elus on sellised, mis lõhuvad kõik olemas oleva kildudeks ja isegi korraks sureb ka lootus.
    Kõik tundub nii raske ja kohutav.
    Aga peale seda hetke, läheb elu palju väärtuslikumaks, armastatud veel rohkem armastatuks jne
    Minu elus oli see hetk 2 aastat tagasi, kui mul kõige väiksem kukkus ja sai ajuverejooksu. Kui ma istusin ta juures, kui ta koomas oli ja palusin kõike võimalikke jumalaid, haldjajaid, metsavaime. Ta sellest välja tuli muutus minu maailma vaade ikka kõvasti.
    Hetkel ise jagelen ühe jonnaka healoomulise kasvajaga, kes keeldub mu kehast lahkumast ja kipub pahandust korraldama.
    Nii, et Henry kõik möödub ja sa näed, miks see raputust oli vajalik. Kuigi elu võiks vähem traumaatilisemalt meile neid rahutusi teha 😀

  14. Helvi ütleb:

    Aitäh, et jagasid oma lugu. Imetlema paneb kuidas üks mees julgeb nii siiralt ja avameelselt kirjeldada omama tundeid ja olukordi. Kena on lugeda, et nii palju sõpru tuttavaid ja fb lugejaid abiks on olnud. Ikka optimismi ja rõõmsat meelt mis paranemise kõvasti kaasa aitab.

  15. Zanna ütleb:

    Teie pere lugu olen lugenud sellest ajast, kui sündisid kaksikud. Läks hinge see kuidas sa hindad oma naist ja lapsi. Kui Teil Esileediga on aastapäev siis ootan Sinu lugu Esileedile. Väga,väga armas on see. Minu lapsed on juba suured aga Teie lugu ikka loen ja elan teile kaasa.
    Tead et teadmatus on kõige hullem. Oodates uudiseid Sinu kohta.
    Rõõm on lugeda et Sa paraned ja saad varsti pere juurde tagasi.
    Jõudu Teile ja vastupidamist Esileedile. 🥰🥰🥰

  16. Nele ütleb:

    Pisarateni rõõmus, et sellest välja tulete! Olen ka jälgija alates teie esimese lapse sünnist, kuna mul ka 10a poiss. Su postitused on pannud nii südamest naerma kui ka nutma. Kui vaid kõik mehed omaksid blogi, oleks üksteist ilmselt oluliselt parem mõista. Esileedi oskab selle teema kohta oma arvamust avaldada… Ootame siis pulmakutset🤗

  17. Gerda ütleb:

    Oh Henry.. Sa oled Kõige Ägedam, Naljakam , Toredam jne inimene keda ma tean 😊 , alati kui omal tuju halb piisab sellest kui ma piilun mis meie Henryke teeb ja juba naer pisarateni välja 😅 , Sa Oled väga väga Vapper ja Tubli , ja Aitäh sulle et Sa oled Meiega ❤️

  18. Kadri ütleb:

    Minu jaoks sattus kuu tagasi haiglasse kaks väga raskes seisus inimest, kelle sinnasattumisest mul ükskõik polnud.

    Üks neist on juba maetud, nii et sul teisena ei jää muud üle, kui see vastupidine olla, kes nüüd uuesti elama hakkab. Mitte, et ma ähvardada tahaks, aga nii lihtsalt on, lepi sellega 🙂

    Mul pole väga ressurssi (rahalist, vaimset, füüsilist jne), et ise abiks olla, aga vähemalt mõttes toetaja on sul minu näol olemas.

  19. Mariell ütleb:

    Üks üdini inspireeriv lugu elust, tervisest, perest, sõprusest… kuid eelkõige siiski armastusest.
    Aitäh, et seda meiega jagad. Lisaks sulle endale on vähemalt üks inimene siin päikese all rohkem, keda sinu lugu on raputanud ja mõjutanud selliselt, et alustan suure tänutundega iga uut päeva ja tunnen, et niikaua, kuni mu lähedastega on hästi, pole kokkuvõttes ühtegi ületamatut raskust.

  20. Gerda ütleb:

    Ma ei saagu nüüd aru kas ma nutan postituse pärast või selle pärast, et sain just 2a preili käest peaga vastu nina 🤔

    Aga sulle paranemist ja varsti oled tagasi kodus. 🥰

  21. Kati ütleb:

    See on nii uskumatu, kuidas läbi sinu kirjutiste oled sina ise, su lapsed ja loomulikult Esileedi saanud nii omadeks inimesteks. Kui tuli esimene info sinu olukorra kohta, ja et su seis nii kehv on, siis ma nutsin. Nutsin sellepärast, et minu jaoks oli vastuvõetamatu see, et need nii ägedad lapsed ja sinu suurepärane Esileedi võivad sinust ilma jääda. Ja meie, sinu fännid, ei saa võibolla enam kunagi sinu kirjutisi lugeda. Ja kui ma siis lugesin Esileedi postituste all kommentaare, hakkasin mõtlema, et see kõige kardetum lihtsalt ei saa juhtuda, see lihtsalt ei ole võimalik. Sellepärast, et nii paljud inimesed saadavad sulle sellises kogused häid soove ja mõtteid. Ja õnneks oli mu mõte õige. Olin tõeliselt õnnelik kui nägin esimest sinu enda kirjutatud postitust. Mul ei ole olnud võimalik sinu peret materiaalselt toetada, küll aga olen iga päev sinu ja su pere peale mõelnud ja lootnud kõige paremat ja sulle meeletult kaasa elanud. Nii hea on teada, et nüüd läheb kõik ülesmäge ka eriti õnnelik olen ma selle üle, et sa üldse kunagi blogima hakkasid. Jõudu paranemisel!

  22. Kati L ütleb:

    Mul on siiralt heameel lugeda,et te pere nii kokkuhoidev. Tore,muidugi lugeda,et õega sidemed taastasid.
    Kahjuks minu vend suri eelmine kuu noorelt(33) sai mürgistuse. Kahjuks ka meie suhtluses olid käärid ja me ei rääkinud pea aasta,millest ka mul siiralt kahju aga aega tagasi ei saa keerata. Peale seda suurt õnnetust olen ka elu hakanud vaatama teistmoodi ja mõistma,kui habras on elu. Jõudu ja jaksu edaspidi teie perele suhelge oma õdede-vendadega-perega kunagi ei tea,millal see pauk käib selgest taevast.
    Kahjuks nüüd pean üksi elama pole rohkem õdesi-vendi. Aga mul see eest tore pere,kes mind hoiab. Täpselt nagu teie pere. Ilusat paranemist sulle sinna.!

  23. Pille-Riin ütleb:

    Käisin samuti vahetult enne 30 aastaseks saamist ühel mitte nii keerulisel operatsioonil aga see tuli ootamatult ja lõpust oli puudu ainut paarkümend minutit. Siis tuli 30 aasta juubel suure peoga. Just sellepärast, et TÄHISTADA ELU!

    Palju Tervist!

  24. Margus ütleb:

    Vau. Positiivsus on teretulnud.
    Aga vaata et seda mõnusat huumorit nüüd muu asjaga ei kaota .
    Ilusat paranemist ja sinu (sorry et sa aga nagu oma polt) Esileedi pulma tulen.

  25. Renate ütleb:

    Mul on siiralt heameel et oled paranemas. Olen teie pere tegemistel ikka pilku peal hoidnud.
    Nii vahva on neid olnud lugeda. Aitäh et jagad nii muret kui ka rõõmu. Olen mõttes teie perega.
    Koos ollaksegi tugevad.Jõudu, jaksu ja kõike vahvat🤗
    PS! Jään teie pulmi ootama.🤗

  26. Annemai Annemai ütleb:

    Aitäh, et jagad oma elu ja kogemust🙏 Hirmuäratav ent samas ilus. Väga loodan, et tervis taastub ja juba varsti saad kodus kallitega suve nautida.

  27. Annely ütleb:

    Südamest rõõmus ja kõik läheb väga hästi! Ja Esileedi… tead, Sa oled õnnega koos, et oled Esileediga koos :). Teile mõlemale palju jõudu ja kõike head!

  28. Signe Kollom ütleb:

    Rõõmustan 🙏🥰😘🙏

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas sina oled kunagi narkoosis olnud?

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…