Avalikust imetamisest ja meeste etiketist – a mida henry teeb?

Avalikust imetamisest ja meeste etiketist

6.07 2021

Pole midagi loomulikumat, kui lapse imetamine. See on see õrn ja intiimne hetk ema ja lapse vahel, mis neis kahes miski erilise sideme loob. Rind ei ole lapsele vaid toiduallikaks, vaid läheduse ja turvatunde pakkuja. Kui ma vaatan seda debatti, mis vahel meedias on, kas lapsi peaks ikka avalikult imetama, siis tekib lausa segadus, et kui kaugele mõned inimesed soovivad loomulikkusest liikuda- see on täiesti normaalne tegu ja seda ei peaks kusagil nurgatagustes tegema. Seda peaks vastupidi veel jõulisemalt avalikult tegema, et me sellega lihtsalt ära harjuks. Võtaksime seda täiesti normaalse elu osana.

„…. ja siis me käisime Tiiul külas ja tegelikult ei olegi kedagi suurt näinud rohkem.“

„… ah, sorry? Sorry ma ei kuulanud, mida sa rääkisid lõpus“

„Ma rääkisin, et käisime Tiiul külas ja tegelt rohkem suurt ei olegi jõudnud rohkem käia..“ ütles mulle välismaalt külla tulnud sõbranna, kelle pisipõnn hetk tagasi talle sülle hüppas ja rinna järgi haaras ning kellele nibu osava käeliigutusega huulteni toimetati.

Kuigi sõbranna heietas oma kodumaa käimistest, oli minu aju välja lülitunud ja tegeles hoopis oma mõtetega:

Kas ma nägin just tissi?

Kas see sõbranna, kes mulle külla tuli, võttis just minu silme all rinna paljaks?

Miks ta seda 25 aastat tagasi ei teinud, kui ma teda hoopis teise pilguga vaatasin? … nagu ma noore ja kiimasena kõiki naisi vaatasin. Kui siis oleks mõni naine sama muretult enda rinna paljastanud… ma poleks vist seda ülekoormust südamele üle elanud.

Nüüd ta istus seal minu vastas ja lobises maast ja ilmast ning mina vaatasin talle väga pingsalt silma, et oma pilku mitte alla poole suunata… sest nii on viisakas eks?

Ja mul pole aimugi, mis on see õige käitumisnorm, kui sa vestled imetava emaga! Kas ma tahaksin rinda näha? Loomulikult, ma olen mees. Loomulikult tahan ma rindu näha, aga kuidas ma vaatan? See ei ole esimene kord, kui mu silme ees keegi imetab ja nagu ma ütlesin, siis see on täiesti normaalne käitumine, küll aga ei oska selles olukorras käituda mina. Kas rinna vaatamine, kui see on paljastatud, on ikka viisakas ja vastuvõetav? Võiks ju arvata, et on, sest .. need on seal samas, sinu silme ees. Kuid samas, kui seltskonnas on keegi hästi avara dekolteega, siis me meestena peame ka kasutama meeletut sisemist jõudu, et rindu mitte vaadata. Ok, me kõik vaatame, aga siis kui see on ohutu. Ohutu on see siis, kui vaatamisest ei ole teadlikult kaks inimest – rindade omanik ja su naine, kes lihtsalt terve õhtu su pilku jälgib, et kodus vaikimist harrastada, et sa korraks kellegi rindade suunas vaatasid.

Seega, mis on õige käitumine, kui keegi sinu seltskonnas rinna paljastab? Seda ma ei tea. Tean vaid, et ma iga kord, kui see juhtub, siis ma ei näita ühegi keharakuga välja, et see mind kuidagigi mõjutab, aga tegelikult on mul kompuuter peas ülekoormusel tööd tegemas, et mõelda uusi teemasid, millest rääkida, et mitte ära unustada, et alla poole mitte vaadata.

Seega, kallid noored emad – imetage julgelt ja pange kimbatunud  mehi tähele, kes püüavad mängida, justkui see, et keegi naine tema silme ees palja rinnaga on, on täiesti tavaline asi ja samal ajal sinuga 100%-list silmkontakti hoides, et jumala eest pilk alla poole ei liiguks, sest ega ta mingi pervo pole. Pilk liigub rinna suunas alles siis, kui me saame kindlad olla, et sa seda mingil juhul ei märka.

Ja kuna Esileedi aitab noori emasid ka imetamisnõustajana, siis ei ole harv juhus, kui ka meie elutoas paljad rinnad välguvad ja neid saadab alati kommentaar, et Henry vist sellega harjunud, et tema ees imetatakse. Ma ei tea, kas ma olen. Ma isegi ei tea, et imetatakse, sest ma ei vaata nagunii allapoole, sest see on nii normaalne asi, et muidugi ei häiri.. pssshhh.. täiesti tavaline… rind on rind… sest jah, imetamine on täiesti ok…. jah… Henry, ära alla vaata… jää rahulikuks… hoia silmkontakti…

Eelmine postitus Järgmine postitus

2 kommentaari

 • Leena

  26.07.2021 at 18:35

  Kas su naine on seda postitust lugenud? Talle pakuks see kindlasti huvi, väga pervolik mõtlemine.

  1. Henry

   27.07.2021 at 02:25

   Mis osa sellest on pervolik? Ma soovin lihtsalt teada, mida ma sellises olukorras tegema/vaatama peaks?

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga