Nädalavahetusel Tartus toimunud maratonist ja kuidas ma sõpra suitsetama sundisin

Kes veel ei tea, siis nädalavahetusel oli Tartus Linnamaraton. Sai valida kolme distantsi vahel 10km, 21km ja täispikk maraton, mis on siis törts üle 42km. Igal juhul ärkasin ma laupäeva hommikul suure elevusega, sest… ma olin üksi kodus ja ma ei kujuta ette, mis jõud sunniks mind vabal päeval rahvamassiga kaasa jooksma. Ehk siis ei käinud ma mingil jooksul. Võid kulmud kukla tagant tagasi silmade juurde lasta, kui mu maratoni jutt need sinna kergitas 😉

Kõik, mis ma endale selleks üksinda olemise nädalavahetuseks eesmärgiks seadsin, jäi tegemata. Ei, kõik ei jäänud. Ma käisin oma heal sõbral külas, keda ma pea kunagi ei näe, sest ta elab kaugel. Aoveres. See on Tartus oma 11km kaugusel. Lisaks saime temaga väikese fotosessiooni teha, sest mul pole enam jäänud ühtegi suitsetavat sõpra ja mul oli vaja uue kodulehe jaoks suitsetamisest pilte. Ma teadsin, et tema aitab hädast välja. Aitaski. Läkastas ja turtsus kui sigaretti süütas, aga saime hakkama.

Aga kõik muud asjad on veel ootel. Näiteks üks asi, millele ma kuidagi head lahendust ei leia – me sorteerime prügi ja pakendi- ning paberprügi viime me linnas asuvatesse vastavatesse konteineritesse. Aga me ei tee seda iga päev, sest need ei jää eriti meile tee peale. Nüüd ongi meil sageli olukord, kus katlaruum on paksult pakendiprügi täis ja takistab liikumist. Plaanisin selle tühjaks vedada, aga ma arvasin, et maraton läheb kindlasti sealt mööda ja viimata ta jäigi.

Ka plaanisin kogu aiamööbli talveks ära panna ja olla muidu kasulik, aga näe, läks teisiti. Tuleb siis sel nädalal see ette võtta. Lisaks oli ka sel nädalal Linnamaraton ja kui ma oleks sel jooksmas käinud, ei oleks ma nagunii, midagi teha saanud. Mis siis, et ei käinud. Oleksin võinud ju minna. Näiteks 10km rajale. Aga ma ei tahtnud korraldajaid kiusata, et nad hommikuni mu järele ootama oleks pidanud.

Muide, kui keegi teab kedagi, kes on Tartus kuldsete kätega (sest ma ei oska enda kätevärvi isegi kirjeldada, aga need on kõike muud kui kuldsed), siis ma otsin kedagi, kes aitaks paari väiksema ehitustööga. Kahte kohta oleks tarvis lihtsamad riiulid ehitada. Kui sa tead kedagi, kel oleks aega ja oleks valmis proovima, siis andke palun märku. Ehitaja, kes mul korteri ära remontis baseerub Lääne-Virumaal ja ei viitsi eriti nii väikeste asjade pärast tulla. Ma ka ei viitsiks.

Kuid täpselt nädala pärast on kaksikute sünnipäev ja Esileedi juba elab selles rütmis. Juba on organiseerimas nii riideid, mille peaproov täna oli, mõtleb koogi ja muu toidu peale. Mõtleb, kuidas seda pidada. Minu asi on lihtsalt kohale tulla. Mõtlesime, et me seda suurelt ei pea. Hommikul lähme lastega kusagile mõnda Tartus asuvasse mängumaale, kus laseme lastel mürada ja õhtul tulevad meile külla need, kes soovi avaldavad. Kuna nad on nii väiksed veel, siis neil pole veel sõpru ja mängivad peamiselt omavahel nii ehk naa. Pole ka mõtet asja suureks ajada.

Ka on mõned teist avaldanud soovi neile kingitusi teha. Ei võta mina teilt seda rõõmu. Vastan täna kõigile. Eks oleme paljude jaoks juba suhteliselt omaks saanud ja isegi tänaval kui juurde astutakse, siis suhtleme võõraste inimestega nagu omadega. Õigemini mina olen kohmetu, aga õnneks teie ei ole.

Aga, mis ma siin teinud olen. Ma töötan väga intensiivselt enda mõtte kallal luua ka lisaks nendele FB säutsudele ja blogile videosisu. Kuid see ei saa olla klassikaine vlogi, sest püüan, mis ma püüan, aga ma olen tuim Eesti mees. Ma ei oska naeratada naeratamise pärast. Seega peab ka selle formaat olema natuke loovam ja teistsugune. Minu plaan ei ole hakata youtuberiks, vaid siiski veeta koos teiega aega. Youtuberite keskmine vaataja on kusagil seal 8 ja 14 aasta vahel ning ma ei taha võtta vastutust olla kogu aeg poliitiliselt korrektne. Ei pruugi ka nad mu irooniast aru saada. Seega, vaatame, kuidas sellega läheb. Igal juhul on mul videote jaoks nüüd ülivinge arvuti, Samsungi väline kõvaketas ja ka viisakas kaamera, mis suudab toota vägagi head pilti. Aga rääkides välisest kõvakettast – ma ei arvanud, et miski selline asi, võib olla nii hea. Kõvaketas on kõvaketas ju. Eks? Ei. Kui ma poleks seda koostööna endale saanud ja peaksin selle nüüd ostma, siis ma läheksin otsejoones poodi ja ostaksin just selle, sest ma ei saaks enam leppida kehvemaga. See tõepoolest nii kiire ja jõuline. Aga eks ma tutvustan seda teile peagi nii ehk naa. Kui ma poleks seda enne näppida saanud, ma läheks poodi ja ostaks kõige soodsama, sest enne seda olen ma elanud teadmatuses, et neil erilist vahet on.

Hästi. Ma ei hoia teid kauem kinni. Kes ei ole veel blogi FB lehe jälgija, tulge sinna. Seal see põhi elu käibki.

PS! Kellel on Mac. Mul teeb siin Pagesi programmis kirjutades vahepeal mingid sõnad suure algustähega. Peab neid sõnu nimedeks äkki ja teeb automaatselt algustähe suureks. Kuidas seda maha saab? Mul on seal spelling ja grammari alt see autocorrect maha võetud, aga näe, ikka.

Kommentaarid

“Nädalavahetusel Tartus toimunud maratonist ja kuidas ma sõpra suitsetama sundisin” on saanud 5 vastust

  1. Manni ütleb:

    Hei. Proovi System Preference -> Keyboard -> Text . Ja võta ebavajalikest kohtadest linnukesed ära. Ehk on abi :).

  2. Margit ütleb:

    Ootan välise kõvaketta postitust, mul varsti saab üks jälle täis ja peab uut vaatama hakkama. #fotograafielu

  3. Katrin ütleb:

    Triinu ajas venna sünnipäevakomplekti ära??

    • henry ütleb:

      jep. Kuna kleit vajab veits kõpitsemist, siis ta ei leppinud vanade riietega

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…