Isa blogi: miks need minu lapsed just niimoodi tegema peavad?

Mulle meeldib Tartus avaturul käia. Ma ei tea, kas see on värskest õhust või sellest, et kauplejad müüvad oma kasvatatud kaupa, aga teenindus seal on soe ja vastutulelik. Kui keegi jälgiks ka suitsetamiskeeldu, oleks iga kogemus turul südantsoojendav. Viimati ostsin ma turult ube, teistsuguseid ube, käharkapsast, brokolit, lillkapsast, porgandit ja suure hunniku tomateid. Mul oli viis erinevat ideed, mida mõnusat sellest kõigest teha võiks, kuid ainsad selle sööjad oleksime meie Esileediga. Loe edasi

2 kommentaari

  • Nell
    10 kuud ago

    Kas te tooreid juurikaid (porgand, lillkapsas, nuikapsas, kurk) dipikastmega olete pakkunud? Minu 4-aastane kipub ka köögiviljade peale mitte eriti isuäratavad nägusid tegema aga dipiga läheb värske nii ludinal, et tuleb dippi juurde segada.
    Aga seda teooriat, et lapsed järgivad söömisharjumustel vanemate eeskuju, võib teatud eas küll juraks nimetada. Kui tüüp nt teise eluaastani sööb lemmiktoitudena brokkolit ja bataati ning ühel heal päeval lihtsalt lõpetab nende söömise siis kodust ta seda ideed kindlasti ei saa. Kodused toidud on meil muudkui ühtemoodi, ikka värske ja köögiviljad ja lihaline ja juurikad. Mitmekesise toidu söömist näeb ja pakume ka järjekindlalt aga no ei pista laps neid suhu… Aga eks pakume edasi. Vähemalt dipiga juurikad ja marjad niisama lähevad loosi.

  • 10 kuud ago

    Sellest muna söömisest. Puhtjuhuslikult avastasime kaasaga, et meie väiksem sööb suurima rõõmuga vutimune, sest need on sellised mõnusad ampsud väikesesse suhu.

Jäta kommentaar