36 küsimust

Ma ikka hoian aeg-ajalt erinevatel blogijatel silma ikka peal, et kuidas neil läheb. Mitte paljudel, sest enamus neist mind ei kõneta ja on suunatud konkreetse grupi poole, kas selleks on meikijad, naised, sportlased. Kuid nii mõndagi blogi on aeg-ajalt täitsa põnev lugeda. Üks neist, kes oskab enda sõnu ritta seada nii, et ka lugejal põnev lugeda oleks, on Mallukas. Ma olen temaga väga tihti erimeelt, mis on ka eeldatavalt normaalne, sest me oleme kaks eri inimest. Tihti tunnen ka seda, et ta teeb end muu maailma ees väga haavatavaks, mida mina pea kunagi ei tee. Ma jätan ikka ja jälle selle huumorikihi enda ja lugeja vahele, et jääda turvalisse kaugusesse potentsiaalsete kurjade kavatsuste suhtes. Ja üldse on mul lugejatega vedanud. Ma saan küll delfis regulaarselt mõnitavaid ja alavääristavaid kommentaare, aga ma ei võta neid kuidagi südamesse, sest see on… delfi ja tema kõigest anonüümne kommentaator. Pealegi, kes tahaks ikka lugeda, et kellelgi läheb hästi- viimane aeg kehvasti öelda, et mind maa peale tagasi tuua. Aga FB lehe kaudu on see foon pea 100% toetav ja kaasamõtlev.

Mallu FB seina peal oli täna üks pikk küsimustik ja ma mõtlesin, et teen katset ja vastan ka samadele küsimustele ja need võivad olla täiesti igavad küsimused. Ma ei tea, ma ei lugenud neid, ega Mallu vastuseid läbi. Nüüd siis loen ja vastan.

1. Mida sa tegid aastal 2015, mida sa polnud varem teinud?
Vahetasin tüdrukul mähet. Ma ei olnud üldse varem alla 18 aastast naissoost inimest alasti näinud. See ka uus.
Ma sain kaksikute isaks. Seda polnud varem juhtunud.
Kolisin majja elama ja ma olen sünnist alates ainult korterites elanud ja olin ka veendunud korteriinimene. Never again tagasi korterisse.

2. Kas sa pidasid kinni oma uusaastalubadustest? Kas annad uusi lubadusi?
Ainuke lubadus, mida ma mäletan, mis ma eelmisel aastal andsin, oli see, et ma pean kolima majja (check!) ja Noorsand peab ka järgmiseks aastavahetuseks elus olema. Kahest kaks. Kindlasti andsin ma endale lubaduse, et kaotan kaalu, aga see aasta on olnud nii heitlik ja intensiivne, et ma olen tegelenud absoluutselt kõigega, peale iseenda. Ka see aasta tundub tulevat sarnane, kuid ma ei tohi ennast ära unustada.

3. Kas keegi su lähedastest sünnitas?
Jep. Esileedi. Ta sai kaks last. Mina ka. Rohkem nagu ei mäletagi, et keegi oleks lapsi saanud. Vabandan kõigi ees, kes hetkel ei meenu, ma olen 40 tunni jooksul 3 tundi maganud 🙂

4. Kas keegi su lähedastest suri?
Sel aastal oli kaks surma- minu isa ja Esileedi vanaema. Ma ei olnud kummagiga eriti lähedane, kuid surm on ikka alati kurb sündmus. Isa surm lihtsalt tekitas hästi palju küsimusi juurde, mitte ei lõpetanud ühtegi peatükki.

5. Mida sa sooviksid omada aastal 2016, mis puudus aastal 2015?
Me just seisime enda maja ees ja vaatasime igast ilmakaarest õhkulastavat saluuti, hoidsime käest ja otsustasime, et kui möödunud aasta oli laste tähe all, siis uus aasta saab olema võimaluste ja sissetulekute aasta.

6. Mis riike külastasid?
Põlvat. See vist ei käi riikide alla. Siis ei külastanudki sel aastal ühtegi. Mul olid Inglismaa piletid küll ostetud ja jäin ka nende eest makstud rahast ilma, kuid minna sel aastal ei õnnestunud. Erinevatel põhjustel.

7. Mis kuupäev aastast 2015 jääb igaveseks su mällu? Miks?
16.10.2015. Siis sündisid Vennas ja Piiga.

8. Mis on selle aasta suurim kordaminek?
Tööalaselt oli nii mitmeid edasiminekuid ja ma sain mitmeid lepinguid, mida ma oodatagi ei julgenud. Eraelualaselt on loomulikult kolm tervet last ja jätkuvalt toimiv abielu.

9. Mis oli su suurim läbikukkumine?
Mugavustsoonis passimine. Kui mul oleks mingi nupp, mis paneks mind tegutsema, oleksin ma elus palju kaugemale jõudnud. Kahjuks on minu aju nii ehitatud, et see hakkab tööle umbes kell 2 öösel. Siis tulevad paremad postitused, head artikliideed, head müügikirjad jne. Kuni selleni mu aju seisab ja tarbib ainult meelelahutust.

10. Kas sa olid haige või said mõne vigastuse?
Ma olen üldse väga harva haige. Sel aastal ma ei mäleta midagi erilist. Sellised ühe-kahepäevaseid kehvasid enesetundeid ehk on olnud, kuid ei miskit, mis meeles püsiks. Vigastustest, ptüi ptüi ptüi, olen suutnud hoiduda.

11. Möödunud aasta parim ost.
Uus auto, uus maja. Kirjutan siia otsa ka kohe kõige halvema ostu (ma ei tea, võib olla tuleb see küsimus siin hiljem), aga selleks on Sony Xperia Z3 compact. Nii palju on sellel telefonil, millega ma ülirahul olen. Sama palju on sel omadusi, mis on kohutavad.

12. Kelle käitumine teenib sult aplausi?
Kõik kaksikute vanemad. Kõik üksikvanemad. Minu kangelased. Ma olin üks päev kolme lapsega üksi kodus tunnikese. Ma olin kogu aeg pinges, et äkki keegi kolmest ärkab. Kõik kolm ärkasid. Kohutav.

13. Kelle käitumine ajab südame pahaks?
Mind häirivad inimesed, kes elavad ühiskonnas, aga keskenduvad ainult endale ning ümbritsev neid ei huvita. Ma olen küll kahe käega poolt iga inimese vabaduse eest, kuid tuleks ka meeles pidada, et iga vaba inimese vabadus lõpeb seal, kus algab teise inimese vabadus. Ela ja lase teistel elada.

14. Kuhu läks enamik su raha?
Mis raha? Kuid, kui me jätame kõrvale need suured ostud- auto ja maja, siis suurim kuluartikkel on ikka toit, kütus, maksud ja mähkmed.

15. Mis sind möödunud aastal tõeliselt elevusse ajas?
Mul on tunne, et ma pean igas vastuses vist kaksikutest rääkima. Vist see hetk, kui meile teatati, et me saame kaksikud. Elevus pole ehk õige sõna. Paanikasse oleks vist tabavam sõna.

16. Mis lugu jääb alatiseks aastat 2015 meenutama?

“Segased lood” Karl-Erik Taukari poolt. Ma ei tea. Mulle meeldis. Nüüd juba enam mitte nii väga, sest raadiojaamad on seda ikka aata jooksul korralikult kuritarvitanud.

17. Võrreldes eelmise aastaga, oled sa:
i. õnnelikum või kurvem? väsinum, kuid palju õnnelikum
ii. kõhnem või paksem? Paksem
iii. vaesem või rikkam? Rikkam

18. Mida sa soovid, et oleksid rohkem teinud?
Ennast distsiplineerinud ja seda igas mõttes. Ma ei suuda olla milleski järjepidev.

19. Mida sa soovid, et oleksid vähem teinud?
Arvutis olnud. See on ka üks minu eesmärke uuel aastal. Muutuda produktiivsemaks.

20. Kas sa armusid aastal 2015?
Armumine. See on vist miski, mida noored teevad :). Ma eeldan, et armumine on vaimustus mõnest teisest inimesest. Kui nii, siis mind vaimustavad inimesed tihti, mis ei tähenda, et ma tahaks neid kohe endale. Ma tahaks neid inimesi rohkem tundma õppida ja sooviks neid rohkem enda ellu. Aga ma jah ei räägi vist siinkohal armumisest, sest minu süda on niigi armastust täis enda naise ja laste vastu. Minu silmis on armastus tegusõna ja miski, mida ei tohi iseenesest mõistetavana võtta. See nõuab pidevat hoolt ja kahepoolset hoolimist.

21. Kui palju üheöösuhteid?
Pff.. häbematult vähe. Kui nüüd aus olla, siis mul pole kunagi olnud üheöösuhet. Minu jaoks on alati olnud see flirdiperiood, see suudlemise ja puudutuste ning “tahad aga hoiad end tagasi” periood olnud alati iga suhte kõige magusam osa.

22. Mis oli su lemmiksari või telesaade?
Sel aastal on mul sarjad ja saated jäänud tahaplaanile, kuid avastasin siiski enda jaoks Games of Thronesi ja Heeringas veenuse õlal. Mõlemad on suurepärased.

23. Kas sa vihkad kedagi täna, keda sa eelmisel aastal samal ajal ei vihanud?
Ma pole kunagi ühtegi inimest vihanud. See on ka vist rohkem hormoonidega kimpus olevate teismeliste teema. Või kui keegi teeb väga väga haiget. Pole enam teismeline ja keegi pole mulle ka väga haiget teinud.

24. Parim raamat, mida lugesid?
Ma olen sel aastal alustanud 19 raamatut ja olen lõpetanud vaid neli. Ma räägin, mul pole püsivust.

25. Mis oli su suurim muusikaline avastus?
Et ma ikka veel ei oska kitarri mängida, kuigi võiks.

26. Mida sa tahtsid ja said?
Enda elamise.

27. Mis oli selle aasta parim film?
Olen filmidest väga kaugele jäänud. Kõik kiidavad uut Bondi, mida ma veel näinud pole. Kui ära vaatan, siis vist see ma pakun.

28. Mida sa tegid oma sünnipäeval, kui vanaks said?
Sain 34 aastaseks ja ma ei mäleta absoluutselt, mis ma tegin. Ma pakun, et ma hoidsin Esileedi juuksed, kuni ta potti oksendas 🙂

29. Mis on see üks asi, mis oleks teinud aasta nii palju paremaks?
Paari milline lotovõit oleks marjaks ära kulunud. Ma seline veider- unistan lotovõidust, kuid lotot ei mängi.

30. Kuidas sa kirjeldaksid oma selle aasta moestiili?
Dressid. Kusjuures minu teooria on see, et me ei lähe paksuks, sest me sööme liiga palju, vaid sellepärast, et me kanname kummiga riideid ja kui sa ükskord teksad jalga tõmbad, on juba hilja.

31. Mis sind mõistuse juures hoidis?

Pean kiitma kindlasti seda blogi ja teid, kes te jätate enda kommentaare. Vahel ma eksin sinna ebakindluse rajale ja teie tõmbate enda teadmata mind ikka ja jälle tagasi

32. Milline kuulsus sel aastal kõige rohkem sulle meeldis?

Olavi Ruitlane. Ta jättis viis nädalat tagasi mu seminaril suitsetamise maha.

33. Milline poliitiline küsimus sinus enim tundeid tekitas?
Vist oli see aasta küll, kui teatati, et bensiini aktsiis hakkab nüüd kiiresti kasvama ja et seda oleks pidanud reffide programmist välja lugema. See ajas marru. Tõenäoliselt järgmistel valimistel pean ma oma hääle üle järgi mõtlema. Üldse häirib mind see, et ei saa hääletada inimese poolt, sest parlamenti pääsevad need, kelle erakond etteotsa pannud on. Ma ei taha nende poolt hääletada, vaid ma tahan enda inimese poolt.

34. Keda igatsesid?

Ei kedagi. Ma olen kõigiga kontaktis, kes mulle tähtsad on. Kuigi üks vanaklassivend on, kes mu elust kadunud on, kuid elu läheb edasi.

35. Kes oli parim uus tutvus?
Ma hindan kõik uusi tutvusi. Kõige rõõmsam olen selle üle, et saime endale sõpradeks need samad inimesed, kellelt me maja ostsime. Soojemaid ja heatahtlikumaid inimesi annab otsida.

36. Ütle meile üks elu õppetund, mida sulle 2015 õpetas.
Kanna kondoomi. Heh. Ma tegin nalja. Mulle mu lapsed meeldivad. Kuid ma pean ikka tõdema, et ma olen ka vist hullumeelne, sest ma ootan ikka paremaid tulemusi, muutmata midagi enda elus. See võiks olla see õppetund möödunud aastast. Tahad tulemusi- muutu.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…