Isa blogi: nimi Esileedi lihtsalt tundus talle sobivat, sest sellise positsiooni ta siin meie perekonnas võtnud on

24cba55793b56b0255-71682053Minu käest on küsitud korduvalt, et kas Esileedi näeb meie pereelu samamoodi nagu mina. Ma ei ole tegelikult sugugi kindel, et ta eriti selle üle rõõmustab, et ma täna teda natuke iseloomustan, sest ma ei ole temaga sel teemal nõu pidanud. Ta püüab üldse tähelepanust eemale hoida ja kui ma kunagi tegin otsuse blogima hakata, siis tuli meil pikalt maha istuda ja arutleda, kas ja miks.

Alustaks äkki sellest, et miks ma nimetan teda Esileediks. Tegemist ei ole ju tema hüüdnimega ja väljaspool blogi kutsun ma teda igasugu teiste nimedega. Esileedi on ta sellepärast, et ta ei olnud huvitatud, et ma blogis meie pere elust kirjutan ja pealegi on tegemist ju minu vaatenurgaga, sest kui ma näiteks kirjeldaks, et me tülitseme, sest Esileedi on reageerib täiesti üle, siis vaevalt, et tema seda sama nurga alt näeb. Sellepärast ei tahtnud ma tema nime seostada minu kirjutistega, et kui tulevikus näiteks mõni potentsiaalne tööandja tema nime googeldab, siis ei ole esimene vaste postitus, kus Esileedi raseduse hormoonide käes hullub. Nimi Esileedi lihtsalt tundus talle sobivat, sest sellise positsiooni ta siin meie perekonnas võtnud on.

Ta on hästi pedantne ja kui ta koristab, siis ta ikka koristab. Kui me majja kolisime, siis eelmised omanikud olid maja juba niigi kenasti korda ja puhtaks teinud, et mina oleksin ilma probleemideta enda asjad sisse toonud ja elanud.

Esileedil kulus ligi neli päeva küürimist koos enda õdedega, enne kui ta suutis rahuneda ja öelda, et ma võin nüüd meie asjad sisse tuua. Kui mina koristan tolmuimejaga, siis mul kulub selleks 15 minutit, kui tema teeb sama pinda, kulub tal selleks umbes kolmveerand tundi ja ma lähen alati paanikasse, kui Esileedi teatab, et ta hakkab nüüd koristama, sest see tähendab, et järgmised miljon tundi ei tohi ma tuppa astuda, sest tal on koristamine pooleli ning pean endale kusagil mujal tegevust leidma.

Esileedi on ka hästi abivalmis. Ta on alati nii liigutatud, kui keegi meditsiini teemadel tema poole pöördub, sest enda magistrikraadi sai ta just proviisoriks õppides. Seega, kes tahab Esileedi heasse nimekirja pääseda, siis küsige temalt meditsiinialast nõu. Ka siinkohal on ta pedantne ja tavaliselt töötab ta vastuse andmiseks läbi Ravimiameti kodulehe, erinevad teatmikud, mis tal riiulis seisavad, et saada selgus nii probleemile, kui ka lahenduses.

Aga kui rääkida Esileedi igapäevasest rollist meie elus, siis see on meie pere tähtsaim. Ma olen hakanud kahtlustama, et vedelevad asjad ei jõua meie majas omale kohale päris iseenesest, vaid seal võib väike roll olla ka Esileedil. Samuti kannab tema seda mõistlikkuse rolli. Ma olen selline, natuke pöörane, nii lapsega mängides, kui ka siis, kui tuleb välja mõni uus tehnikavidin, mida mul tegelikult vaja ei ole. Ta ei lase mul kunagi osta midagi esimese hurraaga ja kuigi sel hetkel tundub mulle, et ta võtab selle asja ostust kogu rõõmu ära, siis tavaliselt jõuan ma ise tõdemuseni, et jumal tänatud, et mul ikka Esileedi on.

Kuid loomulikult ei ole ta veatu, sest meie suhte jooksul on meil olnud väga palju tülisid tema ajakasutuse kohta, ehk siis me jäime temaga alati igale poole hiljaks. Ta lihtsalt ei oska kiirustada. Tal on nö ainult üks käik. Kui ta näiteks magab tund aega sisse, siis me jääme ka tund aega hiljaks. See ei tule kõne allagi, et ta kiirustaks, sest tal on ainult üks tempo.

Teine tüliõun on meil see, et asjad peavad olema tehtud tema moodi ja tema järjekorras ja kui ma teen asju omamoodi ja oma järjekorras, siis pean ma ka mossitamisega arvestama. Kuid ma olen abielus ja mul on laps, mis see väike mossitamine mehele teeb.

Me tülitseme üpris palju, sest me oleme kaks täiesti erinevat inimest, kuid ma usun, et see on ka suhte juures oluline, et sa räägid asjadest, mis sind häirivad. Selles vallas on Esileedi aidanud mul hästi palju edasi areneda, sest varem ei rääkinud ma enda tunnetest üldse ja elasin ainult sissepoole. Suhte alguses pidi ta mu peast muresid ja mõtteid suisa välja kangutama. Tülitsema ei ole äkki õige sõna, me pigem lahendame enda erimeelsusi.

Kommentaarid

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Päevaküsimus

Kas pigem ootamatu pettumuse olukorras

Loading ... Loading ...

Otsi

Arhiiv

Liitu uudiskirjaga

FB ja IG seab aina kitsendusi, kui paljude inimesteni mu sõnumid ja postitused jõuavad. Jäta palun enda e-maili aadress, sest ma plaanin korra nädalas (või paari nädala tagant) saata mailile ühe uudiskirja, et sa ei jääks väikesest meelelahutusest ilma lihtsalt sellepärast, et FB nii otsustas. Luban, et need jäävad ainult minule ja ma ei levita neid kellelegi, ega hakka ka saatma spämmi. Luban olla viisakas ja vastutustundlik.

Loe ka neid lugusid

  • Pe**e, t**a, f**k ja teistest vahvatest sõnadest

    Kuna eile oli FB seinal juttu ropendamisest, siis ma mõtlesin, et kirjutaksin natukene meie pere filosoofiast sel teemal. Ma ei ole kunagi eriti suur ropendaja olnud. Mul on…

  • Miks te endale koera soovite? Peamiselt laikide pärast!

    Kuna mul pole mingit skandaali teile vahendada (tegelt üks on, aga sellest ma ei räägi), siis minu jälgijaskond on üpriski stabiiline, väikese tõusunurgaga ülespoole. Iga kuu tuleb mõnikümmend…

  • Midagi hoopis teistsugust

    Postitus valmis koostöös GoGoNanoga Ma huvi pärast vaatasin, et millal oli minu esimene koostöö GoGoNanoga ja kui mu blogi mulle ei valeta (vabalt võib), oli meie esimene koostegemine…